ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Сили правди" отримала інформацію про зарплату директора лікарні лише після перемоги в суді

26.08.2021, 10:39
Фото – sylapravdy.com
Фото – sylapravdy.com

Журналістка Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Аліна Бекерук отримала інформацію про зарплату та премії керівника Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання (МТМО) після виграної справи в суді.

Про це журналістка повідомила представниці ІМІ у Волинській області.

Інформацію журналістка намагалася отримати ще з березня і лише в серпні отримала повну відповідь.

Нагадаємо, журналістка “Сили правди” Аліна Бекерук звернулася 30 березня із запитом про доступ до публічної інформації до Ковельського медоб'єднання. Вона запитувала про розмір заробітної плати разом із преміями, надбавками, доплатами до неї у 2020 році директора Валентина Вітра. Також журналістку цікавила інформація про кількість штатних працівників підприємства та розмір нарахованих працівникам премій у 2020 році.

Однак медоб’єднання назвало запитувану інформацію втручанням в особисте життя. Наприкінці квітня журналістка звернулася до суду через приховування інформації.

4 червня Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов журналістки та визнав протиправними дії Ковельського МТМО. Суд зобов’язав повторно розглянути запит і надати інформацію про заробітну плату разом з преміями, надбавками, доплатами до неї у 2020 році директора закладу. Окрім того, Ковельське МТМО має сплатити 908 грн судового збору. Це рішення можна оскаржити протягом 30 днів.

Як розповіла Аліна Бекерук представниці ІМІ, їй довелося писати окремий запит до Ковельського МТМО навіть після рішення суду. На виконання рішення суду вони надіслали не ту інформацію, яку вона очікувала отримати. 

За її словами, у цій відповіді вони просто зазначили загальну суму зарплати керівника. Натомість журналістку цікавило не лише це, а ще премії та надбавки. 

Журналістку така відповідь не влаштувала, тому в новому запиті вона щодо кожного пункту зарплати формувала окреме питання з уточненням про те, яка премія була, який оклад. Тільки після цього їй усе розписали. 

Остаточну повну відповідь від МТМО на пошту Аліна Бекерук отримала 11 серпня. До цього часу журналістка була у відпустці, а вийшовши на роботу, оприлюднила інформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!