ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка “Полтавської хвилі, якій погрожували посадовці, подала скаргу до Офісу ГПУ

29.05.2023, 13:00
Фото - фейсбук Анастасії Мацько
Фото - фейсбук Анастасії Мацько

Журналістка “Полтавської хвилі” Анастасія Мацько, якій погрожували двоє посадовців, подала скаргу до Офісу Генерального прокурора через бездіяльність поліції.

Про це Анастасія Мацько повідомила представниці ІМІ у Полтавській області.

За її словами, розслідування погроз їй протягом двох місяців суттєво не зрушилося. Допит, який мав би відбутися, слідчі скасували, додала вона.

“Два місяці “триває слідство”. Це формальна назва для бездіяльності. Я маю доступ до матеріалів справи, тому бачу, що від візита до візита до слідчого нічого не відбувається – нікого не допитують, нічого не шукають, нічого не досліджують. Останні кілька тижнів слідчі і зовсім мовчать. Востаннє вони ініціювали черговий допит, але самі ж його і скасували з незрозумілих мені причин. І усе б нічого, якби цих чоловіків я тоді бачила вперше і востаннє”, - розповіла Мацько. 

Журналістка розповіла, що втомилася заходити до сесійної зали, боячись побачити там тих, хто погрожував їй. 

“Ми проживаємо на сусідніх вулицях, тож у супермаркет чи на прогулянку я не виходжу сама. Міська рада взагалі не відреагувала на ситуацію. Тобто як для депутатського корпусу, так і для виконуючого обов'язки не відбулося нічого такого. Мені це дивно”, - зазначила Анастасія Мацько.

Журналістка подала скаргу до Офісу ГПУ і сподівається, що справа має зрушити з місця.

“У Полтаві ми маємо негативний досвід кумівства, коли судді чи правоохоронці закривають справу, адже з фігурантами їм ще “в одному місті жити”. І я не хочу, щоб моя справа стала однією із таких”, - переконана Мацько.

Як повідомляв ІМІ, журналістка інтернет-видання “Полтавська хвиля” Анастасія Мацько заявила, що їй погрожували під час сесії міської ради 29 березня депутат районної ради Сергій Бойко та керівник інспекції з благоустрою Максим Малько. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 статті 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю”) Кримінального кодексу України.

Пізніше адвокат журналістки Мацько Дмитро Семеха попросив поліцію перекваліфікувати кримінальне провадження з перешкоджання на погрози.

Liked the article?
Help us be even more cool!