ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Четвертої влади" отримала відповідь на запит після розголосу і втручання ІМІ

08.12.2023, 18:00
Ганна Калаур

Комунальне Рівненське шляхово-експлуатаційне Управління автомобільних доріг відповіло на запит журналістки й аналітикині "Четвертої влади" Мирослави Примак після розголосу того, як підприємство неправомірно відмовлялося надати їй публічну інформацію. 

Про це представниці ІМІ в Рівненській області Анні Калаур розповіла Мирослава Примак. 

"Сьогодні, 8 грудня, мені на електронну пошту надійшла відповідь. Відповідь дали в тій формі, яку я і просила: окремо таблиця щодо взяття в оренду і окремо – щодо здавання в оренду. Вважаю, що розголос ситуації через пост редактора "Четвертої влади" Володимира Торбіча, відвідування нашим журналістом комунального підприємства з цього питання, а також те, що це привернуло увагу IMI, посилило нашу позицію", – розповіла Мирослава Примак. 

Як повідомляв ІМІ, комунальне Рівненське шляхово-експлуатаційне Управління автомобільних доріг (ШЕУ. – Ред.) 6 грудня надіслало журналістці відмову надати інформацію на її запит, мотивуючи це тим, що на ньому немає електронного підпису. 

У запиті журналістка просила надати інформацію про орендарів техніки Рівненського ШЕУ, а також про ціну відповідних договорів. За словами Мирослави Примак, ШЕУ не надавало жодних відповідей на її запит впродовж місяця. Через це вона ще до отримання відмови звернулася зі скаргою до омбудсмена. 

Керівник Рівненського ШЕУ Олександр Черуха, коментуючи ІМІ цю ситуацію, розповів, що інформацію журналістці не надали, оскільки її підготовка вимагає багато часу. 

Головний редактор "Четвертої влади" Володимир Торбіч у своєму фейсбуці першим повідомив про неправомірну відмову комунального підприємства надати публічну інформацію і звернув на цей випадок увагу місцевої влади.  

Сьогодні вранці керівник Рівненського ШЕУ Олександр Черуха на запитання представниці ІМІ, чи сприятиме він наданню інформації журналістам, відповів: "Вони її отримають, вона вже готова, наскільки я знаю". 

Liked the article?
Help us be even more cool!