ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка 5 каналу відрізала волосся заради створення перуки для онкохворих

23.07.2021, 11:45
Фото – 5 канал
Фото – 5 канал

Журналістка 5 каналу Лідія Середюк відрізала волосся, щоб долучитися до благодійної ініціативи Hair for share. Проєкт націлений на виготовлення перук із натурального волосся для онкохворих. Про це повідомляється на сайті 5 каналу.

Журналістка відрощувала волосся три роки після останньої кардинальної стрижки.

“Тоді я не знала про цю організацію і просто обстригла”, – розповіла Лідія Середюк.

Цього ж разу журналістка звернулася до проєкту Hair for share, щоб її волосся змогли використати для створення перук.

“Хотілося просто, щоб насправді те волосся, яке я відрощувала три роки, не пропало, щоб його не викинули в смітник. А була можливість допомогти онкохворим діткам”, – додала журналістка.

Відрізала Лідія більш ніж 35 сантиметрів свого волосся.

“Вже під час самої стрижки деяке хвилювання, бо це кардинальні зміни. Я затамувала подих, подивилася в дзеркало і жодного разу не пожаліла”, – підсумувала вона.

Своє волосся вона надіслала до Львова, де базується організація, яка збирає його на перуки хворим на онко. 

Координаторка проєкту Любов Возняк пояснила, що одного донора волосся не досить для цілої перуки. Рятує те, що посилки з матеріалами надходять майже щодня.

“Щоб виготовити одну перуку, потрібно два-три або й три-чотири донори. То залежить від густоти волосся. Важливо підібрати по розміру, щоб волоссячко по структурі збігалося”, – наголосила.

Минулого року ініціатива Hair for share надіслала чималу кількість перук для тих, хто хворіє на рак. “Ми відшили 100 перук. 100 дітей отримало”, – акцентувала Любов Возняк.

Ті, хто носить перуки з натурального волосся, не можуть натішитися. Одну з таких завдяки проєкту отримала Марія Адамчук. Жінка двічі хворіла на онко. Спершу носила синтетичну перуку.

“Звичайно, є різниця, особливо, коли хворієш улітку, то і зі звичайним волоссям парко і воно пріє, а коли в тебе перука – це дуже некомфортно”, – розповіла Марія Адамчук.

За її словами, купити перуку з натурального волосся – задоволення не з дешевих: "Гарний блонд, до довгого каре – тисяч 20–25. Тобто середня ціна 15 тисяч. Хорошої, якісної речі”.

Як повідомляв ІМІ, у 2020 році журналістка 5 каналу Валерія Павленко пожертвувала волоссям заради створення перуки для онкохворих дітей.

Liked the article?
Help us be even more cool!