ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка 5 каналу пожертвувала волоссям заради створення перуки для онкохворих дітей

09.11.2020, 10:45
Фото – 5 канал
Фото – 5 канал

Журналістка 5 каналу Валерія Павленко пожертвувала волоссям заради створення перуки для онкохворих дітей. Про це повідомляється на сайті 5 каналу.

Вона долучилася до руху “Поділися волоссям”. Це благодійна ініціатива, яка існує в Україні вже понад два роки. За цей час до акції долучилися сотні жінок. Усі вони відрізали своє волосся, з якого зробили понад 150 перук.

Валерія Павленко відрізала 30 сантиметрів свого волосся – його має вистачити, щоб створити одну перуку для дівчинки, яка втратила своє волосся через хворобу.

“Не допомогти хоча б у такий спосіб для діток, які хворіють на онко, рак і цю всю історію, це було б дивно, з таким волоссям, яке я мала”, – розповіла журналістка.

Майже рік знадобився Валерії, щоб наважитися на цей вчинок. Усе-таки до свого довгого волосся дуже звикла. Одного дня вирішила – і пішла до перукарки.

“Вона бере перше пасмо, дивиться на мене, бере ножиці і така: ну що – да? І я така: пф, да! Я тобі скажу, в цей момент я стала найщасливішою людиною у світі”, – пригадала Валерія Павленко.

Наступний крок – надіслати волосся організації, яка робить перуки. У Львові посилку зустрічає організація “Крила надії”. До фонду щотижня надсилають волосся з різних куточків України.

Благодійний фонд потребує не лише волосся, а й грошової підтримки, адже на виготовлення перук ідуть чималі кошти.

“Щоб виготовити одну таку перуку, потрібно 6 тисяч гривень. Тому ми будемо вдячні за кожну вашу пожертву, яка надходить на виготовлення перук”, – розповіла координаторка проєкту Hair for share фонду “Крила надії” Люба Возняк.

Щоб отримати нове волосся, треба заповнити форму на сайті.

“Станом на сьогодні перуки вже отримали близько 100 дітей і 50 жінок. На нашій сторінці є гугл-форма. І всі батьки, які потребують перук для своїх дітей, або дорослі, бо ми вже почали давати перуки дорослим, заповнюють форму. І їм необхідно зняти шість замірів, і, коли я маю їх, я можу робити замовлення в постижерок”, – розповіла Люба Возняк.

Рекомендації для тих, хто вирішив віддати своє волосся на благочинність, можна знайти на сайті фонду "Крила надії".

Liked the article?
Help us be even more cool!