ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка 18000 розповіла про напруженість у спілкуванні з мером Черкас. Той спростовує

Фото – фейсбук-сторінка онлайн-видання “18000”
Фото – фейсбук-сторінка онлайн-видання “18000”

Журналістка черкаського видання “18000” Ірина Малюкова повідомила, що в спілкуванні з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком редакція стикається з неетичною поведінкою та відмовою давати відповіді на запити медіа. Натомість міський голова заперечує напруженість у спілкуванні з медіа. 

Про це ІМІ повідомила Ірина Малюкова та прокоментував міський голова Черкас.

Малюкова вважає, що така реакція мера на редакцію 18000 через те, що це єдине медіа регіону, яке проводить журналістські розслідування.

“Ймовірно, тому й ми є свідками таких його реакцій. Про міського голову були матеріали у 2021-му й от зараз. Усі рази під час отримання коментарів відповіді були саме в такому стилі. На жаль, маємо справу з образами, приниженням честі, гідності й ділової репутації і навіть сексизмом”, – розповіла журналістка.

Збираючи інформацію для розслідування, редакція надіслала електронний запит міському голові щодо його майнового стану: питали про нерухомість та автопарк. Копія запиту є в розпорядженні ІМІ. Втім, відповідь від міського голови журналісти отримали не на електронну адресу, а під час сесії міськради. Відповідь Анатолій Бондаренко написав від руки й вручив Ірині Малюковій.

“Перший коментар ми брали без попередніх домовленостей у робочий час під міською радою. На частину запитань ми не отримали відповіді, тому скерували ще письмовий запит до міської ради. Розуміння, чому міський голова обласного центру вирішив дати відповідь рукописно, у нас немає. До речі, відповідь ми отримали після того, як світлини листа він оприлюднив у своєму фейсбуці, вигадавши запитання, які ми йому буцімто ставили. Типу “Чому міський голова не ночує вдома?”, – пояснила журналістка.

Водночас Малюкова додала, що здебільшого редакція не має проблем з отриманням коментарів для інформаційної замітки через пресслужбу міськради чи безпосередньо в міського голови телефоном. Для аналітичних чи розслідувальних матеріалів, звісно, складніше.

“Та більше вражає публічна реакція після цих коментарів. Що, власне, ми відобразили в останньому розслідуванні про зведення будинку. Йдеться, зокрема, про публічні звинувачення в замовності й “низьких моральних якостях” під час пленарного засідання, низку дописів і коментарів на його й нашій фейсбук-сторінках, у яких він намагається закидати нам замовність від різних структур, називаючи такою виграний тендер чи конкурс на створення розслідувань від Суспільного”, – зазначила журналістка та додала, що поки не було публічної реакції міського голови на розслідування.

Водночас у коментарі ІМІ міський голова Анатолій Бондаренко зазначив, що ніякої напруженості в спілкуванні з медіа немає. За його словами, “просто видання пише неправдиву інформацію”. А на запитання щодо хамства з його боку міський голова відповів: “Вони можуть багато чого розповідати. Їхнє право”.

Liked the article?
Help us be even more cool!