ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів Тернопільщини просять повідомляти про перешкоджання не в соцмережах, а поліції

13.05.2021, 10:22
Фото – Відділ комунікації поліції Тернопільської області
Фото – Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Поліція Тернопільської області зафіксувала в регіоні у 2021 році лише один факт перешкоджання журналістській діяльності. 

Про це представниці ІМІ в Тернопільській області повідомили на зустрічі з керівництвом сектору захисту інтересів суспільства і держави Головного управління Нацполіції області. 

Йдеться про випадок з редактором видання "Береж.Інфо" (м. Бережани), який написав заяву в поліцію на депутата облради за частиною 1 статті 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України. Зараз відбувається досудове розслідування. 

У поліції зазначають, що це перший такий випадок за останні п'ять років. 

До цього в Головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області повідомляли, що впродовж 2017–2019 років в області зафіксували шість фактів порушення прав та свобод журналістів за ст. 171 ККУ ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). Всі вони закриті за ст. 284 ("Закриття кримінального провадження та провадження щодо юридичної особи") Кримінально-процесуального кодексу.

Водночас у поліції повідомили, що жодних заяв від журналістів львівського телеканалу НТА щодо перешкоджання 2020 року на Малашівськоому сміттєзвалищі не надходило.

"Кожен дзвінок на лінію 102 фіксують. Але цього випадку в нас немає, ми перевіряли вже неодноразово. Однак журналісти телеканалу можуть звернутися до нас, щоб розібратися в цій справі", – запевнили в секторі.

Також у відділі пояснили: щодня перевіряють, чи не було надходжень про порушення прав журналістів на лінію 102, щоб зафіксувати їх, однак наразі на Тернопільщині йдеться лише про вищезгаданий випадок у Бережанах.

Поліція вкотре закликала працівників медіа самим повідомляти про такі інциденти безпосередньо їм чи на електронку сектору [email protected], а не обмежуватися лише дописами в соцмережах.

За результатами зустрічі з керівництвом сектору захисту інтересів суспільства і держави ГУ НП в Тернопільській області, домовилися про співпрацю з регіональною представницею ІМІ, періодично проводити аналогічні зустрічі щодо фактів перешкоджання журналістській діяльності та всіляко сприяти об’єктивному висвітленню перебігу таких справ.

Liked the article?
Help us be even more cool!