ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста "Белсату" арештували на 15 діб за акцію, в якій він не брав участі

26.11.2020, 12:00
Фото – "Белсат"
Фото – "Белсат"

Журналіст телеканалу “Белсат” Ігор Ілляш (Білорусь) отримав 15 діб арешту нібито за участь у пікеті 26 жовтня, повідомляє “Белсат”

Як пише видання, коли відбувався пікет, журналіст прямував на завод МАЗ.

На суді Ігор розповів, що у вечір затримання, 24 листопада, троє невідомих у цивільному відкрили двері його квартири ключем, який, імовірно, конфіскували в його затриманої дружини Катерини Андрєєвої, журналістки “Белсату”.

Ці особи показали рішення про конфіскацію техніки Катерини, але почали забирати й техніку Ігоря, про що він їм сказав. Після цього журналіста забрали в Центральне РУВС Мінська для свідчень у справі дружини, проте там йому показали протокол про правопорушення.

На суді адвокат заявив клопотання про припинення справи у зв’язку з недоведеністю провини обвинуваченого, але суддя призначила журналісту 15 діб.

Як повідомляв ІМІ, зниклий 24 листопада журналіст Ігор Ілляш – чоловік затриманої в кримінальній справі журналістки “Белсату” Катерини Андрєєвої – знайшовся в ізоляторі тимчасового тримання на Окрестіна в Мінську.

Журналістці “Белсату” Катерині Андрєєвій та операторці Дарині Чульцовій загрожує до трьох років ув’язнення за звинуваченням в організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок.

Вони були затримані 15 листопада у квартирі на 14-му поверсі будинку на площі Змін. З цієї квартири журналістки вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

20 листопада Катерині Андрєєвій висунули звинувачення за статтею ч. 1 ст. 342 КК (“Організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок”). Їй обрано запобіжний захід: арешт на два місяці, до 20 січня 2021 року. Андрєєву перевели в ізолятор на Окрестіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!