ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі зниклий журналіст Ігор Ілляш знайшовся в ізоляторі

25.11.2020, 10:29
Фото – thetimes.co.uk
Фото – thetimes.co.uk

Зниклий журналіст Ігор Ілляш – чоловік затриманої в кримінальній справі журналістки “Белсату” Катерини Андрєєвої – знайшовся в ізоляторі тимчасового тримання на Окрестіна в Мінську, повідомляє TUT.by.

До того журналіст кілька годин не виходив на зв'язок та не прийшов на обумовлену зустріч. Телефони Ілляша були вимкнені. Брат журналіста, який приїхав до його квартири, виявив там копію протоколу про вилучення комп'ютерної техніки й телефонів. Хто проводив обшук, на якій підставі вилучили техніку, з документа зрозуміти неможливо.

Як повідомляв ІМІ, журналістці “Белсату” Катерині Андрєєвій та операторці Дарині Чульцовій загрожує до трьох років ув’язнення за звинуваченням в організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок.

Вони були затримані 15 листопада у квартирі на 14-му поверсі будинку на площі Змін. З цієї квартири журналістки вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

20 листопада Катерині Андрєєвій висунули звинувачення за статтею ч. 1 ст. 342 КК (“Організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок”). Їй обрано запобіжний захід: арешт на два місяці, до 20 січня 2021 року. Андрєєву перевели в ізолятор на Окрестіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!