ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст з Каховки розповів, що через критику міський голова мстив його дружині

15.09.2020, 11:14
Фото – фейсбук Олега Батуріна
Фото – фейсбук Олега Батуріна

14 вересня Херсонський окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким скасував розпорядження міського голови Каховки Андрія Дяченка від 14 травня 2020 року “Про оголошення догани Батуріній Н. В.” – дружині відомого каховського журналіста Олега Батуріна.

Про це повідомив у фейсбуці журналіст Олег Батурін.

За словами Батуріна, догану від міського голови його дружина, начальниця місцевого центру надання адміністративних послуг, дістала через його критику міського голови й міської влади та оскаржила її в суді.

Представнику ІМІ в Херсонській області журналіст підтвердив цю інформацію, пояснивши, що його дружині не один раз натякали, що міський голова болісно сприймає критику з боку її чоловіка.

“Приводом для догани стала “незадовільна інформаційна робота у 2020 році щодо діяльності ЦНАП Каховської міськради на сторінці “Каховська міська рада” в соціальній мережі “Фейсбук”, – написав Батурін.

За словами журналіста, в суді його дружина доводила, що не порушувала нічого, а її переслідують через діяльність чоловіка. 

“Зрештою, і мер Каховки, і виконком міськради не змогли в суді спростувати те, що підставою для оголошення догани моїй дружині була саме моя професійна журналістська діяльність. Також вони не змогли довести правомірність винесення догани – що це справді пов’язане з неналежним виконанням професійних обов’язків Наташі. Ба більше: вони навіть не спромоглися всього цього зробити”, – написав Олег Батурін.

Каховський міський голова Андрій Дяченко заперечив, що оголосив догану підлеглій за критику чоловіка, посилаючись на погану роботу Наталі Батуріної у фейсбуку. 

Водночас у коментарі представнику ІМІ він розповів, що Олег Батурін “над ним підшучував”.

“На початку каденції в мене була складна політична ситуація, і він “хіхікав”, підшучував, що мер неспроможний там. Уже півтора року в нас працює більшість, без шуму, без скандалів. Це його засмучує”, – сказав міський голова.

Як повідомляв ІМІ, 19 березня співробітники Каховської міської ради не пустили журналіста Олега Батуріна на спільні засідання робочих комісій міськради, посилаючись на розпорядження міського голови Андрія Дяченка. 

18 березня Новокаховська міська рада (Херсонська область) ухвалила з голосу рішення про проведення сесій у закритому режимі, попросивши всіх журналістів та присутніх залишити залу засідань.

20 березня журналістів з Херсонщини Олега Батуріна та Любов Рудю не пустили на сесію Любимівської сільської ради Херсонської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!