ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині журналістів не пустили на сесію сільради

20.03.2020, 11:37
Фото – Погляд тв
Фото – Погляд тв

Журналістів з Херсонщини Олега Батуріна та Любов Рудю не пустили на сесію Любимівської сільської ради Херсонської області.

Про це Олег Батурін повідомив представнику ІМІ в Херсонській області.

"Ми прибули на сесію, але нас не пропустили навіть у будівлю сільської ради. Посилалися працівники на усне розпорядження голови ОТГ нікого не пускати в будівлю на час карантину. Також на сесію не допускали представників Асоціації міст України Ларису Оленковську та Анатолія Негру, хоча вони були в списку запрошених", – розповів Олег Батурін.

Пізніше представників Асоціації міст України пропустили на засідання, а журналісти викликали поліцію.

Поліцейські взяли пояснення та склали протокол.

"Поки поліція складала протокол, працівники сільської ради вирішили нас пропустити на сесію, але якраз у той момент, коли вона завершилася і депутати почали виходити із зали засідань", – розповів журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 18 березня Новокаховська міська рада (Херсонська область) ухвалила з голосу рішення про проведення сесій у закритому режимі, попросивши всіх журналістів та присутніх залишити залу засідань.

19 березня співробітники Каховської міської ради не пустили журналіста Олега Батуріна на спільні засідання робочих комісій міськради, посилаючись на розпорядження міського голови Андрія Дяченка. 

На сайті міської ради є розпорядження міського голови, у якому написано, що журналістам обмежено вхід до будівлі. Але не всім. Для двох місцевих видань міський голова Андрій Дяченко зробив виняток. Журналіст викликав поліцію, яка склала протокол за ст. 171 ККУ ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів").

Liked the article?
Help us be even more cool!