ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст та історик Роман Кабачій може залишитися без майна

09.01.2020, 12:31
Фото – Віталій Ніщименко, ГО "Громадський простір"
Фото – Віталій Ніщименко, ГО "Громадський простір"

Історик, журналіст і колишній експерт Інституту масової інформації Роман Кабачій повідомив про те, що замки його помешкання в Бучі на Київщині зламано, а практично все майно вивезено в невідомому напрямку. Про це він повідомив ІМІ.

Як розповів Кабачій, його квартира була в кредиті і він через скрутне фінансове становище перестав виплачувати за неї кошти. Після оголошення банку банкрутом ліквідаційна комісія виставила квартиру, як актив, на торги. Проте, зауважив журналіст, не була належним чином дотримана їхня процедура.

Кабачій вважає, що він став жертвою поширеної схеми щодо відчуження квартир боржників банків-банкротів, коли на торгах можна викупити майно за чверть боргу.

“Людина, яка виграла торги по моїй квартирі, обійшла нас, порушуючи процедури, попри це результати торгів були визнані, а згодом завдяки взаємодії змички реєстратор – нотаріус легалізуються. Переможець вимагав від мене ринкову вартість квартири, намагаючись заробити на $10 тис. від того, що заплатив”, – розповів він. 

У квартирі були картини друзів Романа, велика історична та художня бібліотека кількома мовами.

26 грудня, коли журналіста не було вдома, невідомі зламали замки помешкання і почали виносити речі. Сусідам розповіли, що “так сказав господар”. Як зазначив Роман Кабачій, це сталося незважаючи на те, що справа перебуває в Ірпінському міському суді. Новий власник, за його словами, вже встиг виставити помешкання на продаж. 

За цим фактом Кабачій звернувся до поліції. 

Роман Кабачій очікує на підтримку медіаспільноти.

Liked the article?
Help us be even more cool!