ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Суспільного запитав у Лаврова про мародерство армії рф та крадене росіянами зерно

08.06.2022, 17:01
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Сьогодні, 8 червня, під час пресконференції міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова та глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу в Анкарі, журналіст Суспільного поставив запитання міністру країни-агресора про мародерство російських військових та крадене росіянами українське зерно. Про це повідомляє Суспільне.

“Що зі вкраденого в України, окрім зерна, Росії ще вдалося продати?” – запитав журналіст в очільника мзс рф.

Лавров відповів: “В смысле?” За його словами, мародерство є частиною “денацифікації”.

Далі він заявив, що “у вас постійно голова болить про те, де б і що вкрасти, думаєте всі так роблять?”. “Я вам відповідаю. Ми займаємося реалізацією мети, яка була оголошена публічно: позбавити схід України від тиску неонацистського режиму. Ось цим ми займаємось. А зерно може вільно транспортуватися в пункти призначення – з боку Росії ніяких перепон немає. Для цього потрібно, щоб пан Зеленський дав наказ, якщо він ще чимось командує, щоб дозволили іноземним та українським судам вийти в Чорне море”,  – сказав російський міністр.

Нагадаємо, на зустрічі Лаврова та Чавушоглу чепили теми заблокованого росіянами українського зерна, що вже стає причиною світової продовольчої кризи. Глава турецького МЗС Чавушоглу заявив, що вважає реалістичним створення “зернового коридору” в Чорному морі.

Тим часом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зустріч Лаврова і Чавушоглу планувалася як двостороння і не в контексті продовольчої кризи, тому на ній не було представників України. За його словами, Україна веде розмову щодо розв'язання продовольчої кризи й розблокування українських портів насамперед через ООН.

Liked the article?
Help us be even more cool!