ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст RegioNews поскаржився до суду на поліцію, яка не відкрила справу про напад охорони в.о. мера Харкова

17.05.2021, 15:40
Фото – regionews.ua
Фото – regionews.ua

Журналіст RegioNews Ілля Колтунов звернувся до Київського районного суду Харкова зі скаргою на дії Національної поліції, яка досі не відкрила кримінального провадження за його заявою про напад 13 травня охорони в.о. міського голови Ігоря Терехова, повідомляє RegioNews.

Скарга Іллі Колтунова була зареєстрована в Київському районному суді 17 травня. Протягом тижня суд має ухвалити рішення про початок судового провадження.

14 травня Колтунов звернувся із заявою про напад на нього з боку охорони Терехова та перешкоджання законній професійній діяльності журналіста до Холодногірського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області. Заяву зареєстрував в установленому порядку старший інспектор ХРУП №2 О. Яковенко. За вимогою закону ці заяви мають бути внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань не пізніше ніж через 24 години з моменту реєстрації заяви.

Проте станом на 17 травня дані в ЄРДР так і не були внесені. У зв'язку з чим Ілля Колтунов звернувся до Київського районного суду м. Харкова.

У комітеті Верховної Ради з питань свободи слова запевнили редакцію RegioNews, що на одному з найближчих засідань розглянуть інформацію про напад охорони Терехова на журналіста.

Як повідомляв ІМІ, 13 травня в Харкові охоронці в.о. міського голови Ігоря Терехова напали на журналіста інтернет-видання RegioNews Іллю Колтунова під час спроби поставити посадовцю запитання. 

Інцидент стався під час зустрічі Терехова з мешканцями масиву Салтівка, коли журналіст спробував поставити запитання щодо увічнення пам'яті Геннадія Кернеса. 

Охоронці накинулися на журналіста, почали його штовхати та забирати мікрофон.

Liked the article?
Help us be even more cool!