ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Радіо Свобода Мар’ян Кушнір евакуював жительку Вовчанська

Журналіст Радіо Свобода Мар’ян Кушнір допоміг виїхати з Вовчанська (Харківська область) місцевій жительці. Про це він повідомив на Facebook-сторінці та розповів деталі Інституту масової інформації.

“Вовчанськ. Харківщина. Це пекло. Артилерія змітає з лиця землі все. Будиночки руйнуються, в повітрі стійкий сморід пороху. Снаряд за снарядом. Переміщатися від вулиці до вулиці – то лотерея. Накривають все”, – описав ситуацію в місті кореспондент.

Він зазначив, що мирні жителі, які не встигли виїхати до окупації у 2022 році, цього разу масово покидають Вовчанськ. 

“Ніхто не хоче залишатися. Всі знають, як може бути. Вовчанськ це про сльози, біль, страх і ще багато чого. ЗСУ воюють на околицях міста, та для російської армії це не аргумент, і вони винищують ціле містечко. Дім за домом. Багато горя там буде… а люди виїжджають. І я сьогодні одну жінку таки вивіз”, – написав Кушнір.

У коментарі ІМІ він розповів, що до Вовчанська поїхав з волонтером Володимиром Чистяковим із благодійного фонду “Єдність та Сила”, який разом з великою кількістю волонтерів та поліції евакуює людей. 

“Він їхав мікроавтобусом, а я – своїм авто. Розрахунок: щоб було більше місця. Тобто щоб я не займав місце в бусі – їхав власним авто, і в моє авто можна людей посадити. Далеко не все пішло за планом, бо почали сильно обстрілювати”, – розповів кореспондент.

За словами Кушніра, разом з волонтером він заїхав до одного з будинків, де завчасно просили про евакуацію. Тоді до них підійшла жінка і запитала, чи варто евакуюватися.

“Вона живе останнім часом у сина в Харкові. Але приїжджає додому на кілька тижнів. Доглянути по господарству, сусідам привезти ліки тощо. Так вона застала наступ російських сил. Коли запитала, чи вже так небезпечно, що треба виїжджати, я сказав, що так – сідайте в моє авто, там є місце. Вона швидко сіла в авто, і ми згодом виїхали до точки евакуації. Далі її мав забрати син”, – додав кореспондент.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2022 року кореспондент Радіо Свобода Сергій Горбатенко евакуював покинутого пса Адіка із села Дробишеве, що під Лиманом (Донецька область).

Господар собаки виїхав до Росії разом з окупантами, коли ті втікали із села.

Liked the article?
Help us be even more cool!