ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"У машині він одразу скрутився калачиком", — журналіст про евакуацію пса, чий господар втік до РФ

04.11.2022, 12:28
Фото - Facebook-сторінка Сергія Горбатенка
Фото - Facebook-сторінка Сергія Горбатенка

Кореспондент "Радіо Свобода" Сергій Горбатенко розповів історію евакуації покинутого пса Адіка із села Дробишеве, що під Лиманом (Донецька область).

Господар собаки виїхав до Росії разом із окупантами, коли ті втікали із села.

У коментарі представниці ІМІ Сергій розповів, що собака підійшов до них, коли вони були у центрі Дробишевого.

"Вівчарка. Вона була дуже-дуже виснажена. У неї стирчить хребет, ребра. Але видно було, що вона навчена. З нами була ветеринарка, яка знається на спілкуванні із собаками. Вона давала їй команди і та виконувала ті команди", розповів Сергій.

За його словами, згодом до їхньої компанії підійшли місцеві і розповіли, що господар собаки зібрав якесь майно та втік до Росії разом із окупантами, а пса та в'єтнамську свиню залишив у селі.

"Доля свині не відома. Мабуть, вона трагічно складася", додав кореспондент.

Він розповів, що Адіка намагалися заманити до машини, щоб вивезти до безпечного місця, але це вдалося не з першої спроби.

"Він наче залазив, але не міг задні лапки у нього підгиналися. Намагалися його затягнути, але йому це не сподобалося. Він не кусав нам руки, але загарчав і показав, що не треба до нього торкатися", зазначив журналіст.

Після того, один з місцевих жителів приніс намордник та ціпок.

"У мене з дитинства була мрія про собаку, але жодного разу я не вдягав собаці цього намордника. Ми ще у Святогірську купували хліб і я шматочок цього хліба поклав у намордник і цей песик сунув свого носа у намордник і так ми його, власне, вдягнули. У машині він одразу скрутився калачиком. Ми привезли його до Краматорська, поселили у мене у гаражі. Він розуміє команди. Він дуже виснажений, тому ми його годуємо маленькими порціями. Я з ним гуляв. Він розуміє, як гуляти, бігав зі мною. Вчора ми говорили про те, що треба йому знайти господаря, але я вже не впевнений, чи треба йому шукати господаря, чи господар вже знайшовся", додав Сергій.

Liked the article?
Help us be even more cool!