ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Прочерку" отримав відповідь на запит від комунальної лікарні через півтора місяця

20.06.2023, 17:20
Фото – procherk.info
Фото – procherk.info

Смілянська міська лікарня, яка є комунальним некомерційним підприємством Смілянської міської ради (Черкаська область), через півтора місяця надала відповідь на запит журналісту інтернет-видання "Прочерк".

Як повідомляє видання, журналіст Назарій Вівчарик у запиті від 24 квітня просив надати договір, укладений між лікарнею і Національною службою здоров’я України. Лікарня поінформувала, що запит отримала. 28 квітня журналіст надіслав нагадування про запит. 

Проте, пише видання, лікарня листом від 4 травня надала відписку, у якій не було запитуваної інформації. Таке рішення Смілянська лікарня мотивувала тим, що в закладі проводиться модернізація сайту. 

Журналіст для підготовки матеріалу контактував з іншими медичними закладами області. Там відповіді на подібний запит надійшли вчасно.

Врешті Вівчарик звернувся зі скаргою до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням вжити заходів реагування з метою поновлення прав та притягнення винних осіб до відповідальності, встановленої законодавством України. 

Видання хотіло поінформувати населення про безоплатну гарантовану медицину пацієнтам у зв'язку зі складною економічною та безпековою ситуацією, а також істотним зниженням рівня доходів громадян.

Після скарги до уповноваженого і вже після виходу публікації Смілянська лікарня 8 червня таки надала копію договору з НСЗУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!