ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Олексій Бобровніков отримав політичний притулок у Німеччині

18.09.2020, 11:16
Фото – фейсбук Олексія Бобровнікова
Фото – фейсбук Олексія Бобровнікова

Колишній журналіст програми “ТСН. Тиждень” каналу “1+1” Олексій Бобровніков, який проводив розслідування про контрабанду та серію вбивств у “сірій зоні” Донбасу, отримав політичний притулок у Німеччині. Про це він повідомив “Детектору медіа”.

Бобровніков попросив політичний притулок наприкінці травня 2020 року, після чого 7 серпня й 7 вересня його допитали. Рішення про надання притулку журналісту ухвалили 7 вересня, а 11 вересня воно набрало чинності. 

“Мені прийшло остаточне повідомлення про присвоєння мені статусу людини, що знаходиться під захистом німецької влади; повідомлення, що назвало прийняте рішення “незаперечним”, – розповів він.

Журналіст сказав, що продовжить вимагати від української влади розслідувати серію вбивств, які почалася 2 вересня 2015 року в Луганській області. 

“Я чекав кілька років, усе ще сподіваючись на правосуддя в Україні. Даючи нові й нові свідчення про серію вбивств, до яких причетні військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України та їх заступники в українських спецслужбах”, – сказав Бобровніков.

За цей час його як свідка допитали Служба безпеки України, військова прокуратура в складі Генеральної прокуратури, прокуратура сил АТО, а у 2020 році Державне бюро розслідувань.

“Наша група розслідувань #galuschenkoleaks вжила титанічних зусиль з розслідування справи про вбивство мого інформатора на фронті Андрія Галущенка, але вони не дали головного практичного результату: злочинці, як і раніше, на волі”, – додав Олексій Бобровніков.

Нагадаємо, у січні 2017 року журналіст Олексій Бобровніков, який вивчав тему розстрілу зведеної мобільної “групи Ендрю” (Андрія Галущенко), повідомив, що залишив Україну через погрози. Пізніше він повідомив, що виїхав до Німеччини.

Бобровніков працював над циклом журналістських розслідувань, присвячених контрабанді та нелегальній і напівлегальній торгівлі в так званій сірій зоні Донбасу. Журналіст розповідав, що загалом публічно й ефективно займалися розслідуванням питань контрабанди через ОРЛО він, Юлія Полухіна, волонтер Андрій Галущенко та молодший сержант поліцейського батальйону “Київ-2” Дмитро Цвєтков, свідок контрабанди і вбивств у “сірій зоні” Донбасу, який виїхав з України.

Андрія Галущенка вбили 2 вересня 2015 року на контрольованій українським урядом частині Луганської області після погроз на його адресу з боку українських військових. Після цього Бобровніков почав розслідувати обставини вбивства волонтера та загибель кількох інших осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!