ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Бобровніков, який залишив Україну через погрози, перебуває у Німеччині

19.01.2017, 11:46

Журналіст Олексій Бобровніков, який через погрози у зв’язку з розслідуванням вбивства члена мобільної групи з боротьби з контрабандою Андрія Галущенка залишив Україну, перебуває у Німеччині. Про це Бобровніков розповів в інтерв’ю DW.

За словами журналіста, ним займається відомий Гамбурзький фонд для політично переслідуваних, який допоміг йому отримати в Німеччині гостьовий статус.

На запитання, як він опинився саме в Німеччині, Бобровніков розповів: “Один з моїх інформаторів кілька разів наголошував на тому, що я мусив би поїхати у США і попросити там притулок. Я почав звертатися до кількох міжнародних організацій. Зокрема, намагався спілкуватися з “Репортерами без кордонів”, але не отримав відповіді на свого листа. Точніше відповідь була, але якоюсь дуже технічною. Найконструктивніший діалог, дуже ретельний, з професійними переговорами я мав з Гамбурзьким фондом для політично переслідуваних. І саме вони мені допомогли, за що їм дуже дякую”.

При цьому він додав, що не збирається просити політичний притулок у Німеччині: “У мене зараз немає особливого статусу, я просто за допомоги Фонду тимчасово перебуваю в Німеччині. Планую звідси продовжити своє розслідування і опублікувати нові матеріали щодо вбивства волонтера Андрія Галущенка. А також покращити свої професійні навички, відвідуючи тут тренінги”.

Також Бобровніков додав, що всі погрози на свою адресу він пов’язує зі справою Андрія Галущенка.

Крім того, він зазначив, що після публічних заяв про погрози на його адресу, він не отримував жодних офіційних повідомлень від офіційних осіб з пропозицією допомоги або з проханням надати задокументовані погрози. “Я не отримував жодних офіційних повідомлень від офіційних осіб. Мені лише написав речник МВС Артем Шевченко, з яким ми давно знайомі, і ми домовились з ним поговорити про те, що відбувається”, - сказав журналіст.

Як повідомляв ІМІ, журналіст, який вивчав тему розстрілу зведеної мобільної “групи Ендрю”, Олексій Бобровніков заявив, що у грудні 2016 року залишив Україну через погрози.

Фото - Олексія Бобровкнікова, "Галицький Кореспондент"

Liked the article?
Help us be even more cool!