ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Нового времени: ГПУ намагається отримати доступ, щоб знати, які ще публікації я готую

21.02.2019, 10:51
Фото - Фейсбук Іван Верстюк

Журналіст “Нового времени” Іван Верстюк вважає, що те, що відбувається між виданням і Генпрокуратурою, а також рішення суду - не відповідають заявленому курсу України на ЄС, а реальна мета ГПУ відрізняється від офіційно озвученої. Про це Верстюк сказав LIGA.net.

На його думку, ГПУ намагається отримати доступ до його джерел інформації, щоб розуміти не тільки, хто надав документи про "діамантовому прокурора" Олександра Корнійцем і навчанні його дочки в Лондоні, як говорив спікер ГПУ Андрій Лисенко, але і які подальші публікації він готує.

“Непідвладно розуму, що таке відбувається в європейській країні в 2019 році, коли країна навіть в Конституції зафіксувала вектор на ЄС, де суди вважають захист журналістських джерел приоритетом в справах, які стосуються медіа”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ,  4 лютого Печерський райсуд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до внутрішніх документів редакції “Нового времени” і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що слідчі прокуратури були вимушені отримати доступ до матеріалів “Нового времени” через суд, оскільки власник інформації ТОВ “Видавничий Дім “Медіа-ДК” відмовився надавати необхідні для розслідування матеріали.

19 лютого Медіарух заявив, що розцінює дії Генпрокуратури та рішення Печерського райсуду щодо надання доступу до матеріалів  видання “Новое время” як порушення свободи.

Комітет захисту журналістів (CPJ) розкритикував українську прокуратуру через тиск на видання “Новое время”.

20 лютого представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав владу України поважати право журналістів не розкривати свої джерела інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!