ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГПУ пояснили, що не змогли отримати матеріали від "Нового времени" і звернулися до суду

18.02.2019, 17:44

Речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що слідчі прокуратури були вимушені отримати доступ до матеріалів "Нового времени" через суд, оскільки власник інформації ТОВ “Видавничий Дім “Медіа-ДК” відмовився надавати необхідні для розслідування матеріали.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці у Фейсбуку.

За його словами, опубліковані у статті “Діамантова дочка” документи є матеріалами кримінального провадження, які не має бути оприлюднено.

“Опубліковані у статті документи є матеріалами кримінального провадження, які не підлягають оприлюдненню, оскільки їх публікація може зашкодити слідству і допомогти підозрюваним уникнути відповідальності”, – пояснив він.

Через це ГПУ порушила кримінальне провадження від 23.03.2017 за фактом розголошення невстановленими особами відомостей досудового розслідування (ч. 1 ст. 387 КК України). 16 травня 2017 року до ТОВ “Видавничий Дім “Медіа-ДК”, який є власником інтернет-порталу “Новое время”, було надіслано запит щодо отримання інформації та копій документів. У свою чергу, зазначив речник ГПУ, ТОВ відмовило в наданні інформації та копій відповідних підтверджувальних документів.

Через відмову ТОВ “Видавничий Дім “Медіа-ДК”, зазначив Лисенко, 1 лютого 2019 року до Печерського районного суду м. Києва внесено клопотання про тимчасовий доступ до копій матеріалів статті “Діамантова дочка. Хто і як платив за навчання спадкоємниці прокурора Корнійця у Великій Британії”. Вказане клопотання суд задовольнив 4 лютого.

“Отже, слідчі прокуратури були вимушені отримати доступ до матеріалів через суд, оскільки власник інформації ТОВ “Видавничий Дім “Медіа-ДК” відмовився надавати необхідні для розслідування матеріали”, – зазначив Лисенко.

Речник ГПУ нагадав, що розголошення матеріалів досудового розслідування без дозволу на оприлюднення, отриманого у визначеному законом порядку, є кримінальним злочином та передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років.

Як повідомляв ІМІ, 4 лютого Печерський райсуд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до внутрішніх документів редакції “Нового времени” і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!