ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CPJ розкритикував прокуратуру через тиск на журнал "Новое время"

20.02.2019, 13:25

Комітет захисту журналістів (CPJ) розкритикував українську прокуратуру через тиск на видання “Новое время”. Про це повідомляється на сайті організації, інформує Радіо Свобода.

“Прокуратура в Україні має розслідувати ймовірну корупцію, розкриту “Новим временем”, а не тиснути на журнал і його репортера Івана Верстюка, щоб вони розкрили свої джерела. Захист джерел є фундаментальним принципом збирання інформації й ми закликаємо прокурорів закрити цю справу негайно”, – заявив директор програм CPJ Карлос Мартінез де ла Серна в Нью-Йорку.

У Комітеті захисту журналістів нагадали, що у серпні 2018 року Печерський районний суд Києва надав доступ до телефонів журналістки “Нового времени” Христини Бердинських та журналістки Радіо Свобода Наталки Седлецької в справі про можливе розголошення директором НАБУ Артемом Ситником даних досудового розслідування.

Як повідомляв ІМІ, 4 лютого Печерський райсуд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до внутрішніх документів редакції “Нового времени” і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що слідчі прокуратури були вимушені отримати доступ до матеріалів “Нового времени” через суд, оскільки власник інформації ТОВ “Видавничий Дім “Медіа-ДК” відмовився надавати необхідні для розслідування матеріали.

19 лютого Медіарух заявив, що розцінює дії Генпрокуратури та рішення Печерського райсуду щодо надання доступу до матеріалів  видання “Новое время” як порушення свободи.

Liked the article?
Help us be even more cool!