ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Нового времени" готує позов до ЄСПЛ

27.02.2019, 13:34
Фото - Фейсбук Іван Верстюк

Журналіст видання “Новое время” Іван Верстюк готує позов до Європейського суду з прав людини через отримання Генпрокуратурою доступу до внутрішніх документів видання. Про це він повідомив Громадському.

За його словами, він готує позов, щоб вберегтися від обшуків ГПУ. Верстюк розповів, що 4 березня спливає термін ухвали суду, яка зобов’язує видання “Новое время” передати документи та файли з його електронної пошти прокурорам.

Також він повідомив, що сьогодні суд мав розглянути апеляцію на рішення суду про надання доступу ГПУ, однак на засідання не з’явився прокурор Генпрокуратури, тому розгляд перенесли на 1 березня.

“Генпрокуратура відверто затягує справу, щоб довести все до обшуку, що абсолютно неприпустимо. Ми з моїми адвокатами сьогодні починаємо готувати документи до ЄСПЛ, щоб отримати максимально швидке рішення за прискореною процедурою, яке захистить нас від обшуків і від тиску, тому що надії на українські суди немає”, - зазначив Вестюк.

Як повідомляв ІМІ,  4 лютого Печерський райсуд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до внутрішніх документів редакції “Нового времени” і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що слідчі прокуратури були вимушені отримати доступ до матеріалів “Нового времени” через суд, оскільки власник інформації ТОВ “Видавничий Дім “Медіа-ДК” відмовився надавати необхідні для розслідування матеріали.

19 лютого Медіарух заявив, що розцінює дії Генпрокуратури та рішення Печерського райсуду щодо надання доступу до матеріалів  видання “Новое время” як порушення свободи слова.

Комітет захисту журналістів (CPJ) розкритикував українську прокуратуру через тиск на видання “Новое время”.

20 лютого представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав владу України поважати право журналістів не розкривати свої джерела інформації.

Журналіст “Нового времени” Іван Верстюк вважає, що ГПУ намагається отримати доступ, щоб знати, які він публікації ще готує.

Liked the article?
Help us be even more cool!