ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Михайло Ткач відмовився від участі в Раді зі свободи слова

18.09.2019, 10:35
Фото – фейсбук Михайла Ткача
Фото – фейсбук Михайла Ткача

Журналіст Радіо Свобода Михайло Ткач (програма розслідувань “Схеми”) відмовився від участі в Раді з питань свободи слова і захисту журналістів при Президентові, склад якої оголосили 16 вересня, повідомляє Радіо Свобода

За словами Ткача, його обрали без його відома.

“Я відмовляюсь від участі в раді, куди мене обрано без мого відома. Все йде до того, що це буде чергова бюрократична надбудова. Декларація без намірів. Те, як цю раду було створено, не дає підстав вважати, що від неї буде користь”, – написав Ткач у фейсбуці 17 вересня.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня в Офісі Президента відбулися установчі збори Ради з питань свободи слова та захисту журналістів.

До неї увійшли 15 осіб: по шість представників українських ЗМІ та громадських організацій, а також по одному представнику від Офісу Президента, Національної спілки журналістів України та Незалежної медіапрофспілки України.

Від журналістів до ради було обрано Михайла Ткача, Наталію Гуменюк, Вадима Міського, Павла Єлізарова, Наталію Влащенко та Данила Яневського.

Михайло Ткач та Данило Яневський не були присутні на зустрічі.

Від громадського сектору до ради увійшли: президентка Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва, голова громадської організації “Інформаційна безпека” Тетяна Попова, медіаюрист “Платформи з прав людини” Олександр Бурмагін, директорка громадської організації “Український інститут медіа та комунікації” Діана Дуцик, директор організації ЦЕДЕМ Тарас Шевченко та заступниця голови ГО “Детектор медіа” Світлана Остапа.

Liked the article?
Help us be even more cool!