ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексжурналіст Міняйло оприлюднив інтерв'ю з Гонгадзе, записане в Тбілісі одразу після падіння Сухумі

06.03.2023, 18:00
Фото – скрін з відео Віктора Міняйла
Фото – скрін з відео Віктора Міняйла

Екс-журналіст Радіо Свобода Віктор Міняйло оприлюднив інтерв'ю з журналістом, співзасновником "Української правди" Георгієм Гонгадзе, записане в Тбілісі одразу після падіння Сухумі.

У коментарі ІМІ Віктор Міляйло зазначив, що відео записав у 1993 році, коли був у відрядженні від Української незалежної інформаційної агенції Республіка (УНІАР), якою на той момент керував Сергій Набока.

Гонгадзе, за його словами, відрекомендувався журналістом.

Він також зауважив, що це відео демонструвалось і раніше, але до того, як в Україні з'явився інтернет. Зараз у мережі можна побачити уривки того відео, але без зазначення авторства.

"Оператор Ігор Шумов. У Гії ще рука в гіпсі, саме за цим пораненням у 2002 році ідентифікують так зване таращанське тіло. Уривки відео давно гуляють інтернетом, але авторство всі скромно замовчують", – зазначив журналіст в описі до відео на своєму YouTube-каналі. 

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Олексія Пукача до довічного тюремного ув’язнення за вбивство Гонгадзе. Водночас замовників цього вбивства досі не встановлено. Захист Пукача оскаржив рішення суду.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним вирок про довічне тюремне ув’язнення для колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

6 лютого 2016 року захист Олексія Пукача оскаржив у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ його вирок.

16 червня 2016 року Олексій Пукач був етапований для відбування покарання до Чортківської колонії №26 у Тернопільській області, де він утримується в секторі максимального рівня безпеки для засуджених до довічного покарання.

12 жовтня 2016 року у Вищому спеціалізованому суді адвокати Олексія Пукача попросили замінити його довічний термін на 15 років в’язниці.

2 липня 2021 року Верховний Суд затвердив вирок колишньому генерал-лейтенанту міліції Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Liked the article?
Help us be even more cool!