ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний Суд затвердив довічний вирок Пукачу за вбивство Гонгадзе

02.07.2021, 15:40
Олексій Пукач. Фото: Герман Крігер / Watchers
Олексій Пукач. Фото: Герман Крігер / Watchers

Верховний Суд затвердив вирок колишньому генерал-лейтенанту міліції Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомила адвокатка родини Гонгадзе Валентина Теличенко в коментарі "Українській правді". 

Скарги на вирок подали сам Пукач, а також представники другого потерпілого, журналіста й активіста Олексія Подольського.

Ексміліціонер просив пом’якшити покарання, а представники Подольського – відправити справу на новий розгляд.

Суд відмовив їм у вимогах.

Пукач очолював департамент зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ. У 2000 році він керував групою міліціонерів, які викрали й вбили Гонгадзе. Пукач особисто задушив журналіста.

У 2013 році колишньому генерал-лейтенанту присудили довічне ув'язнення.

Засновник "Української правди" Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту. У 2009 році на Київщині знайшли рештки черепа нібито Гонгадзе. Поховали Гонгадзе 22 березня 2016 року в Києві.

Оприлюднення восени 2000 року "плівок Мельниченка" призвели до "касетного скандалу". Записи з кабінету президента Кучми свідчили про причетність його та інших високопосадовців і політиків до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними в убивстві Гонгадзе трьох експрацівників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова й Олександра Поповича. Суд позбавив їх волі на термін від 12 до 13 років.

У 2011 році прокуратура відкрила справу проти Кучми, однак того ж року суд закрив її.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Георгія Гонгадзе.

Замовників убивства досі не покарано.

Liked the article?
Help us be even more cool!