ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст із США, який вижив після російського обстрілу, повернувся в Україну для знімання фільму

20.04.2023, 12:35
Фото - фейсбук Центру "Незламні"
Фото - фейсбук Центру "Незламні"

Журналіст The New York Times та National Geographic Хуан Арредондо, який вижив після російського обстрілу у березні 2022 року, повернувся до України та знімає документальний фільм про російсько-українську війну. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Національного реабілітаційного центру України UNBROKEN (Незламні).

У фільмі Хуан Арредондо розповість, як опинився під ударом російських військових та як його рятували українські медики. 

Він разом з колегою Брентом Рено потрапили під російський обстріл на мосту через річку Ірпінь, де вони знімали евакуацію мешканців міста. Рено унаслідок обстрілу загинув прямо в авто, Арредондо отримав осколкові та вогнепальні поранення. Його екстрено прооперували у київській лікарні, а потім відправили до Першого медоб’єднання Львова.  

Після того Хуана Арредондо доправили до Польщі, а далі – у США. У себе вдома він переніс ще кілька операцій задля збереження повноцінної рухливості кінцівок. 

Зрештою журналіст повернувся до України, аби зробити документальний фільм про порятунок його життя українськими медиками. Першою зупинкою став Центр “Незламні” (створений на базі Першого територіального медичного об’єднання Львова під патронатом Міністерства охорони здоров’я України). 

Як повідомляв ІМІ, 13 березня 2022 року в Ірпені Київської області під час російського обстрілу було вбито колишнього журналіста американського видання The New York Times Брента Рено. Його колега фотокореспондент The New York Times Хуан Арредондо був поранений - отримав осколкове поранення у стегно. Його прооперували медики Охматдиту у Києві.

 
 
 

Фото - фейсбук Центру "Незламні"

Liked the article?
Help us be even more cool!