ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журнал Time вніс до рейтингу Next Generation Leaders 2022 двох українок

20.10.2022, 12:17
Фото – Time
Фото – Time

Українська діджейка Дар’я Коломієць і головна редакторка видання Kyiv Independent Ольга Руденко потрапили до рейтингу Next Generation Leaders 2022, який щороку складає журнал Time.

У ньому видання знайомить свою аудиторію з лідерами наступного покоління. 
Діджейка Дар’я Коломієць потрапила до рейтингу за те, що вона докладає зусиль, щоб світ почув історії українців про війну, яку росія розв’язала проти України.

"Коли 24 лютого Дарія Коломієць прокинулася від повідомлення про те, що російські війська вторглися в її рідну Україну і йдуть на Київ, вона завмерла. Її телефон безперервно дзижчав, коли близькі та далекі друзі намагалися зв’язатися. Вона не знала, що робити і що буде далі. Єдине, що вона знала напевно, – це те, що вона не виїжджає з України", – йдеться на сторінці рейтингу.

До російського вторгнення 34-річна Коломієць десять років працювала на телебаченні, а потім почала займатися музикою як діджейка і розробниця музичного застосунку MusiCures. Але лише під час війни, коли вона опинилася в підвалі київського кафе, яке слугувало як тимчасове бомбосховище, вона знайшла своє нове покликання. Надихнувшись імпровізованим співом традиційних українських пісень з десятками своїх сусідів, Коломієць вирішила присвятити MusiCures українській музиці. Вона також почала записувати голосові нотатки, які згодом стали її подкастом "Щоденник війни", де документується, як життя українців змінила війна. З березня вона опублікувала десятки записів від першої особи з усієї України з підписами кількома мовами.

"Я хочу, щоб ці історії слухали в усьому світі. Коли ти відчуваєш такий сильний біль, дуже важливо, щоб хтось вислухав твою історію", – каже Коломієць. 

Головну редакторку видання Kyiv Independent Ольгу Руденко внесли до рейтингу за те, що її видання є вікном для світу у війні росії проти України. 

"Співробітники Kyiv Independent знали, що наближається війна. У лютому вони провели довгі дні, повідомляючи про вторгнення, яке, за словами високопоставлених джерел, було неминучим. Головна редакторка Ольга Руденко та інші редактори проконсультувалися з приблизно двома десятками співробітників видання, щоб переконатися, що кожен має план евакуації та зняв готівку, щоб вони могли продовжувати роботу, якщо банки закриються. Вони передали паролі та інструкції контактним особам у Північній Америці щодо того, як підтримувати свій вебсайт у мережі на випадок, якщо в них буде вимкнений інтернет. І все ж президент Росії Володимир Путін оголосив "військову спецоперацію" вранці 24 лютого. Ніхто з них не міг цілком повірити в те, що відбувається", – йдеться на сторінці рейтингу.

Там також додали, що в перші дні та тижні повномасштабної війни Kyiv Independent став головним у світі джерелом надійної англомовної журналістики про російсько-українську війну. За три дні кількість підписників у Twitter зросла з 30 тисяч до 1 мільйона; зараз їх понад 2 мільйони.

Також представниками Наступного покоління лідерів стали популярний TikTok-блогер, який знімає сатиричні ролики, Хабі Лейм; зірка серіалу "Гра в кальмара" акторка Лі Юмі; новий креативний директор бренду Salvatore Ferragamo Максимілліан Девіс.

Як повідомляв ІМІ, премію Європейського парламенту імені Андрія Сахарова "За свободу думки" присуджено мужньому народу України в особі президента, обраних лідерів та громадянського суспільства.

Liked the article?
Help us be even more cool!