ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"За свободу думки": хоробрий український народ отримав премію Сахарова

19.10.2022, 18:11
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода
Премія Європейського парламенту імені Андрія Сахарова "За свободу думки" присуджена мужньому народу України в особі президента, обраних лідерів та громадянського суспільства.
 
Про це під час засідання Європейського парламенту в Страсбурзі повідомила президентка Європарламенту Роберта Мацола.

"Ця нагорода для тих українців, які воюють на землі. Для тих, хто був змушений тікати. Для тих, хто втратив рідних і близьких. Для всіх тих, хто відстоює і бореться за те, у що вірить. Я знаю, що хоробрий народ України не здасться, і ми теж не здамося", – сказала Роберта Мацола.

"Неспровокована загарбницька війна Росії проти України завдає величезних збитків українському народу. Вони не тільки борються, щоб захистити свої домівки, суверенітет, незалежність і територіальну цілісність, але вони також захищають свободу, демократію, верховенство права та європейські цінності на полях битв "проти жорстокого режиму, який прагне підірвати нашу демократію, послабити і розділити наш Союз", – кажуть євродепутати.

"Номінація відбиває зусилля Президента України Володимира Зеленського разом з окремими людьми, представниками громадських ініціатив, державних і громадських інституцій, зокрема Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Юлії Паєвської, засновниці евакуаційного медичного підрозділу "Ангели Тайри", Олександри Матвійчук, юристки-правозахисниці й голови організації "Центр громадянських свобод", Руху громадянського спротиву "Жовта стрічка", та Івана Федорова, міського голови українського міста Мелітополь, яке зараз перебуває під російською окупацією", – йдеться на сайті Європарламенту.

Окрім хороброго народу України цьогорічними претендентами на премію Сахарова були Джуліан Ассанж, один з активістів організації WikiLeaks, та Колумбійська комісія правди.

Саму премію вручатимуть на церемонії в Страсбурзі 14 грудня.

Премія Сахарова – головна нагорода Євросоюзу у сфері прав людини. У 2018 році її отримав український режисер Олег Сенцов.

Liked the article?
Help us be even more cool!