ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журнал Charlie Hebdo опублікував на обкладинці карикатуру на Ердогана

28.10.2020, 10:14
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Французький журнал Charlie Hebdo опублікував на обкладинці карикатуру на президента Туреччини Таїпа Ердогана на тлі напруженості у відносинах Парижа й Анкари.

Про це видання повідомляє у своєму Twitter, інформують Букви.

На карикатурі напіводягнений турецький лідер сидить у кріслі й однією рукою тримає банку з-під  напою. Іншою рукою він підіймає сукню жінки-служниці. Карикатура підписана: “Ердоган у приватному житті дуже грайливий”.

Загострення відносин Франції та Туреччині сталося після вбивства екстремістом шкільного вчителя, який показав карикатуру на пророка Мухаммеда.

Французький президент Еммануель Макрон заявив, що країна посилить контроль за фінансуванням мечетей і будуватиме “освічений іслам” у країні. У відповідь на це Ердоган сказав, що президенту Франції Еммануелю Макрону потрібно перевірити своє психічне здоров’я.

Фото – твіттер Charlie Hebdo

Як повідомляв ІМІ, у Франції в ніч на 27 жовтня десятки сайтів зазнали хакерських атак ісламістів. На сайтах, серед яких є сторінки районних управ, з’явилися гасла, що закликають до перемоги ісламу і пророка Мухаммеда та смерті Франції, а також зображення президента країни Емманюеля Макрона у вигляді свині.

Приводом для атаки стали висловлювання Макрона про вбивство вчителя Самюеля Паті, який показав на уроці карикатури на пророка. Макрон назвав загиблого викладача “тихим героєм”, а сам напад – “ісламістським терактом”. Виступаючи 23 жовтня на жалобній церемонії, президент Франції заявив, що іслам перебуває в стані кризи, і закликав до захисту світських цінностей Французької Республіки від радикального ісламу.

Заяви Макрона про іслам спричинили обурення в кількох країнах Близького Сходу. Президент Туреччини Реджеп Ердоган порадив Макрону “лікувати психіку”.

2 вересня в Парижі (Франція) розпочався суд над 14 особами, які звинувачуються в причетності до нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в січні 2015 року.

1 вересня журнал Charlie Hebdo знову надрукував карикатури на пророка Мухаммеда, через які редакція стала мішенню джихадистів у 2015 році.

Терористичний акт у редакції Charlie Hebdo стався 7 січня 2015 року. Внаслідок нападу озброєних ісламських бойовиків загинули 12 осіб, 11 було поранено.

Напад вчинили брати Саїд і Шериф Куаші, яких було вбито 9 січня під час спецоперації французької поліції.

Через кілька годин після теракту в редакції Сharlie Hebdo Амеді Кулібалі, який підтримував зв'язок з братами Куаші, поранив з пістолета 32-річного чоловіка за 10 кілометрів на північний захід від Парижа.

Liked the article?
Help us be even more cool!