ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції атакували десятки сайтів після заяв Макрона про іслам

27.10.2020, 13:51
Фото – AFP
Фото – AFP

У Франції в ніч на 27 жовтня десятки сайтів зазнали хакерських атак ісламістів. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на агентство France Presse. 

На сайтах, серед яких є сторінки районних управ, з’явилися гасла, що закликають до перемоги ісламу і пророка Мухаммеда та смерті Франції, а також зображення президента країни Емманюеля Макрона у вигляді свині.

Приводом для атаки стали висловлювання Макрона про вбивство вчителя Самюеля Паті, який показав на уроці карикатури на пророка. Макрон назвав загиблого викладача “тихим героєм”, а сам напад – “ісламістським терактом”. Виступаючи 23 жовтня на жалобній церемонії, президент Франції заявив, що іслам перебуває в стані кризи, і закликав до захисту світських цінностей Французької Республіки від радикального ісламу.

Заяви Макрона про іслам спричинили обурення в кількох країнах Близького Сходу. Президент Туреччини Реджеп Ердоган порадив Макрону “лікувати психіку”.

47-річний Самюель Паті був убитий 16 жовтня в передмісті Парижа. Незадовго до загибелі він показував учням карикатури з журналу Charlie Hebdo на шанованого в ісламі пророка Мухаммеда, обговорюючи з ними свободу слова. Після цього він отримував погрози.

Підозрюваний у вбивстві – 18-річний етнічний чеченець Абдулах Анзоров, народжений у Москві. У 2018 році його родина попросила у Франції притулку. Анзоров виклав у твіттері фотографію обезголовленого Паті, заявивши, що “стратив” його за образу пророка. Поліцейські намагалися затримати Анзорова, але він спрямував на них духовий пістолет і був застрелений.

Liked the article?
Help us be even more cool!