ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жорстка мова ворожнечі поступилася місцем закликам до геноциду українців – правозахисниця про роспропаганду

30.09.2022, 12:32
Фото – blackseatv.com
Фото – blackseatv.com

Російська Федерація робить усе для того, щоб знищити якомога більше мирного населення України й українську національну ідентичність. Світова спільнота має докласти максимум зусиль, щоб якнайшвидше відновити справедливість і врятувати українців від тотальної фізичної ліквідації.

Про це представниця Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова заявила на щорічній конференції ОБСЄ з питань людського виміру, присвяченій правам людини, що відбувається у Варшаві, повідомила Кримська правозахисна група.

За її словами, Кримська правозахисна група з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого регулярно фіксує вияви геноциду українців, який коїть Російська Федерація на території України.

"Ми маємо дуже багато безсумнівних доказів того, що геноцид українців – це цілеспрямована державна політика Російської Федерації. Кримська правозахисна група ще до повномасштабного вторгнення ініціювала низку моніторингів інформаційного простору РФ і окупованих нею територій. Ці дослідження об’єктивують факти всеосяжного розпалювання ненависті до українців, здійснюваного значною кількістю російських медіа впродовж усіх цих восьми років. І це була вдала підготовка свідомості російського суспільства до тієї війни, яка точиться зараз", – зауважила Ірина Сєдова.

За словами правозахисниці, після повномасштабного вторгнення жорстка мова ворожнечі поступилася місцем безпосереднім закликам до геноциду українців. І це набуло масового поширення.

"Злочинці, котрі іменують себе російськими журналістами, з метою виправдання геноциду вкорінюють у мозок росіян думки про те, що всі без винятку українці, також і діти, – кровожерливі нацисти й нелюди. Після цього вони публічно закликають до так званої денацифікації України, маючи на увазі цілковиту руйнацію українського суспільства. Російська Федерація робить усе, щоб знищити українську національну ідентичність", – наголосила правозахисниця.

За словами Ірини Сєдової, дослідження унаочнюють, що заклики до знищення українців схвально сприймаються пересічними громадянами Російської Федерації.

"Оце якраз і є наслідки цілеспрямованої державної політики Росії. Політики знищення української національної ідентичності. Політики руйнації української нації. Тому те, що до повномасштабного вторгнення ми називали тільки мовою ворожнечі, закликаючи до публічного засудження таких дій, на сьогодні вже беззаперечно стало кримінальним злочином, чиї результати є жахливими", – переконана дослідниця КПГ.

Правозахисниця наголосила, що всі злочинці мають персонально відповісти за власні дії, та закликала світову спільноту якнайшвидше відреагувати на те, що коїться в Україні.

"Таке беззастережне виправдання геноциду й така шалена пропаганда геноциду вже перманентно є кримінальними злочинами згідно з міжнародним кримінальним правом. І світова спільнота аж ніяк не вправі заплющувати на це очі. Ми зобов’язані реагувати й повинні реагувати масштабно. Україна потребує більше зброї для того, щоб чинити спротив геноциду. Нам слід зупинити це моторошне злодіяння якнайшвидше", – закликала Ірина Сєдова.

Як повідомляв ІМІ, Росії вигідне роздмухування ненависті щодо жителів Луганської та Донецької областей як на території цих областей, так і на території РФ, попри те що російські пропагандисти цілодобово розповідають внутрішньому споживачу про захист "людей Донбасу".

Liked the article?
Help us be even more cool!