ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський звільнив керівницю Центру протидії дезінформації

21.04.2023, 10:26
Фото – "Детектор медіа"
Фото – "Детектор медіа"

Президент України Володимир Зеленський звільнив керівницю Центру протидії дезінформації Поліну Лисенко. 

Про це йдеться в указі №233/2023, оприлюдненому на сайті глави держави 20 квітня.

“Звільнити Лисенко Поліну Олександрівну з посади керівника Центру протидії дезінформації згідно з поданою заявою”, – йдеться в документі.

Нагадаємо, Поліна Лисенко була призначена керівницею Центру протидії дезінформації указом президентом 2 квітня 2021 року.

Центр протидії дезінформації створений рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року.

Центр підпорядкований РНБО. Центр протидії дезінформації очолює керівник, якого призначає та звільняє з посади Президент України за поданням секретаря РНБО. 

Загальне спрямування та координацію діяльності центру здійснює секретар РНБО. Положення про центр Президент України Володимир Зеленський затвердив 7 травня 2021 року своїм указом. 

Згідно з положенням, центр забезпечує протидію як наявним, так і прогнозованим загрозам нацбезпеці та національним інтересам в інформаційній сфері, виявляє та протидіє дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, а також має запобігати спробам маніпулювання громадською думкою.

Центр повинен проводити аналіз та моніторинг подій і явищ в інформаційному просторі, стану інформаційної безпеки та присутності України у світовому інформаційному просторі.

Також центр виявлятиме та вивчатиме поточні й прогнозовані загрози інформаційній безпеці України, чинники, що впливають на їхнє формування, і прогнозуватиме наслідки для національних інтересів.

Центр має забезпечувати РНБО інформаційно-аналітичними матеріалами щодо інформаційної безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!