ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський затвердив положення про Центр протидії дезінформації

11.05.2021, 10:31
Фото – fgorenie.org
Фото – fgorenie.org

Президент України Володимир Зеленський 7 травня підписав указ № 187/2021 “Питання Центру протидії дезінформації”, яким затвердив положення про Центр.

Про це повідомляється на сайті президента.

Згідно з документом, гранична чисельність працівників Центру становить 52 особи. Кабінет Міністрів повинен у двотижневий строк визначити умови оплати праці співробітників Центру.

Відповідно до положення, Центр підпорядкований Раді національної безпеки і оборони України. Загальне спрямування та координацію його діяльності здійснює секретар РНБО.

Центр протидії дезінформації очолює керівник, якого призначає та звільняє з посади Президент України за поданням секретаря РНБО.

Центр забезпечує протидію як наявним, так і прогнозованим загрозам нацбезпеці та національним інтересам в інформаційній сфері, виявляє та протидіє дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, а також має запобігати спробам маніпулювання громадською думкою.

Центр повинен проводити аналіз та моніторинг подій і явищ в інформаційному просторі, стану інформаційної безпеки та присутності України у світовому інформаційному просторі.

Також центр виявлятиме та вивчатиме поточні й прогнозовані загрози інформаційній безпеці України, чинники, що впливають на їхнє формування, і прогнозуватиме наслідки для національних інтересів.

Центр забезпечуватиме РНБО інформаційно-аналітичними матеріалами щодо інформаційної безпеки України.

Крім того, центр братиме участь у розробленні та реалізації Стратегії інформаційної безпеки, здійсненні аналізу стану її реалізації, зокрема з питань протидії дезінформації.

Центр може одержувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, правоохоронних і розвідувальних органів, прокуратури, органів місцевого самоврядування, підприємств і організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, статистичні дані, інформацію, довідкові матеріали тощо.

Нагадаємо, 6 квітня в Києві презентували Центр протидії дезінформації.

2 квітня Президент України Володимир Зеленський призначив своїм указом Поліну Лисенко керівницею центру.

Liked the article?
Help us be even more cool!