ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський заявив, що політично відповідатиме, якщо порушить закон про олігархів

04.10.2021, 10:01
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що політично відповідатиме, якщо порушить Закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Про це він сказав 3 жовтня під час пресконференції в Трускавці, повідомляє Укрінформ.

“Чесно кажучи, у мене найбільша відповідальність, яка вона є, через такі зустрічі (з олігархами. – Ред.), тому я зацікавлений у тому, щоб вони були публічними. У мене відповідальність одна – політична. Вона вдарить по президенту, по Офісу президента, в принципі, по рейтингу і влади, і партії, тому що рейтинг партії “Слуга народу” дуже залежить від рейтингу президента Зеленського. Тому політична відповідальність – найпотужніша, яка в мене є”, – зазначив Зеленський.

За його словами, він зацікавлений лише в публічних та конструктивних зустрічах із представниками великого бізнесу, які мають відбуватися в Офісі президента. Зеленський пояснив, що причинами для таких зустрічей можуть бути, зокрема, боротьба з COVID-19 та розбудова потужної спортивної інфраструктури. 

“Я буду зацікавлений у зустрічі з великим бізнесом перед тим, як ми точно будемо знати, що Україна прийматиме Олімпіаду. Це треба готувати заздалегідь. Я говорю не тільки про зимову Олімпіаду, а про, в принципі, побудову спортивної інфраструктури… Бюджетних грошей не вистачить, тому будемо говорити з бізнесом”, – додав Зеленський.

Підсумовуючи, президент наголосив, що інші зустрічі з великим бізнесом його “не цікавлять, немає часу”.

Як повідомляв ІМІ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

23 вересня комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення, згідно з яким ухвалений закон про олігархів потребує повторного голосування для усунення колізії поправок.

16 вересня 2021 року Венеційська комісія взяла до розгляду запит України на оцінювання законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Як зазначає Укрінформ, перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук заявив, що ухвалений закон не містить суперечностей.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про ухвалення у другому читанні та в цілому проєкту закону №5599.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підпише закон про деолігархізацію і передасть його на підпис президенту Володимиру Зеленському в проголосованій парламентом редакції одразу після відхилення проєктів постанов про його скасування.

Liked the article?
Help us be even more cool!