ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закон про олігархів пропонують переголосувати через колізію поправок

24.09.2021, 11:08
Фото - ukrinform.ua
Фото - ukrinform.ua

Закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”, ухвалений 23 вересня, потребує повторного голосування для усунення колізії поправок.

Про це повідомив голова парламентської фракції партії "Голос" Ярослав Железняк у телеграмі, посилаючись на проєкт рішення комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, повідомляє Укрінформ

“Тепер потрібно ще одне голосування в Раді (за статтею 131 Регламенту), щоб виправити юридичну колізію. Інакше не підпишуть”, - зазначив депутат.

За його словами, проблема виникла через те, що врахували одночасно три поправки (396, 398, 406), які суперечать одна одній. “Відповідно тепер хочуть знову переголосувати статтю 5 закону. Стаття про те, як олігарх визнається олігархом”, - додав Железняк.

Він опублікував фотокопію відповідного проєкту рішення комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Там зазначається, що внаслідок одночасного врахування поправок 396, 398 і 406 було ухвалено рішення про викладення статті 5 закону в різних редакціях.

“З метою усунення зазначеної неузгодженості пропонується: звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією усунути зазначену неузгодженість у порядку, визначеному статтею 131 Регламенту Верховної Ради України”, - йдеться у документі.

Комітет пропонує викласти статтю 5 закону в редакції, яка передбачає, що рішення про визнання особи олігархом ухвалюється Радою національної безпеки і оборони на підставі подання Кабінету Міністрів, члена РНБО, Нацбанку, СБУ або Антимонопольного комітету України.

Водночас врахована поправка №398 передбачає, що вносити особу до реєстру олігархів буде Національне агентство з питань запобігання корупції за звернення спеціальної комісії. Серед авторів цієї поправки - голова ВР Дмитро Разумков.

Як повідомляв ІМІ, 23 вересня Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Liked the article?
Help us be even more cool!