ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський надав посмертно звання Героя України військовому та журналісту Віталію Дереху

Фото з фейсбук-сторінки Дарця Веретюк
Фото з фейсбук-сторінки Дарця Веретюк

Президент України Володимир Зеленський посмертно надав тернопільському військовому та журналісту Віталію Дереху звання Героя України.

Відповідний указ №413/2023, оприлюднено 8 липня на сайті глави держави.

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові”, – йдеться в указі.

Звання Героя України молодшому сержанту Віталію Дереху надано з відзначенням орденом “Золота Зірка”.

Нагадаємо, Віталій Дерех був журналістом газети “20 хвилин”, зокрема їздив у редакційну експедицію в Південну Африку 2013 року.

У 2014 році Віталій пішов добровольцем у батальйон “Айдар” Збройних сил України, воював до липня 2015 року. У 2016–2018 роках працював у Муніципальній варті Івано-Франківська, зокрема рятувальником. З початком російського вторгнення в Україну 2022 року вступив до 1 окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна ЗСУ, в складі якої брав участь у боях під Києвом, після – на Донеччині та Луганщині. 

Віталій Дерех загинув 28 травня 2022 року біля міста Попасна Луганської області внаслідок авіаційного удару військ РФ. 2 червня його поховали в Тернополі на Алеї Героїв на Микулинецькому кладовищі.

21 березня 2023 року побратим Віталія розмістив на сайті Офісу президента петицію щодо надання Дереху звання Героя України.

Liked the article?
Help us be even more cool!