ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У бою загинув тернопільський журналіст та боєць ЗСУ Віталій Дерех

29.05.2022, 12:38
Фото – фейсбук Пласт
Фото – фейсбук Пласт

У бою 28 травня загинув тернопільський журналіст і військовослужбовець Збройних Сил України Віталій Дерех. 

Про загибель Віталія у фейсбуці повідомив його друг Назарій Зелінка, а також Пласт.

За даними Пласту, Віталій Дерех загинув під час бою в Бахмутському районі.  

“Маємо ще одну болючу втрату в нашому колі. Вчора в ході бою в Бахмутському районі загинув Дерех Віталій Мирославович – пластун-скоб Тернопільський Пласт, лицар Ордену залізної остроги, молодший сержант”, – повідомив Пласт.

Як написав Назарій Зелінка, 34-річний Віталій Дерех загинув неподалік Попасної. 

“…Не зрадив своїх присяг… тихо спи, без тривог, друже Сало. Дерех – легенда Пласту, журналіст, безстрашний мандрівник та філософ. З шести років і до загибелі активний у Пласті – український скаутинг. Пластун-скоб. Співзасновник та виховник в пластовому курені ч. 77 імені Івана Гавдиди. Лицар куреня Орден Залізної Остроги. Пройшов Майдан, витягував поранених з Інститутської, з 2014 року декілька років у складі “Айдару” воював на Донбасі, захищаючи Україну. 24 лютого пішов знову захищати Україну. Спалив не одного русского танка і купу іншої техніки. Був командиром протитанкового відділення. Вчора в самому пеклі цієї війни загинув... Пам‘ятаємо! Вічна пам‘ять тобі друже!” – написав Назарій Зелінка. 

Віталій Дерех був журналістом газети “20 хвилин”, зокрема їздив у редакційну експедицію в Південну Африку 2013 року.

У 2013–2014-му брав участь у Революції Гідності, у складі 15-ї сотні Самооборони Майдану. Рятував людей на Інститутській 20 лютого.

Весною 2014 вступив добровольцем у батальйон “Айдар”, де воював до липня 2015. Відзначений Орденом за мужність ІІІ ступеня, Пластовим Бронзовим хрестом за геройський чин (Віталій врятував життя побратима).

Наприкінці лютого 2022 року знову пішов захищати Україну – у березні брав активну участь у боях під Києвом, після на Луганщині.

Керував розрахунком протитанкових засобів, з яким ліквідував не одну одиницю ворожої техніки та особового складу, повідомляє Тернопільський Пласт.

Нагадаємо, 29 журналістів (з них семеро під час виконання журналістської діяльності) загинули станом на 24 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!