ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський підписав закон про протидію антисемітизму в Україні

07.10.2021, 17:13
Фото – fgorenie.org
Фото – fgorenie.org

Президент Володимир Зеленський підписав закон №1770-ІХ “Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні”, який Верховна Рада ухвалила 22 вересня.

Про це повідомляється на сайті президента.

Документ має на меті створення законодавчого механізму для протидії антисемітизму в Україні та його виявам задля захисту прав людини, запобігання випадкам ксенофобії, расизму та дискримінації.

Імплементація цього закону сприятиме надалі зміцненню культури толерантності в українському суспільстві.

Документ, зокрема, дає визначення терміну “антисемітизм” та вказує перелік його виявів. Також у законі міститься норма про заборону антисемітизму та його виявів. 

За порушення вимог цього закону передбачається цивільно-правова, адміністративна та кримінальна відповідальність. Йдеться, зокрема, про право на компенсацію матеріальної й моральної шкоди, завданої особі внаслідок антисемітизму та його виявів. 

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв ІМІ, 22 вересня Верховна Рада ухвалила закон №5109 “Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні”. Документом на законодавчому рівні визначено поняття “антисемітизм”, його основні вияви, встановлено заборону антисемітизму, його виявів та відповідальність за порушення законодавства про антисемітизм.

Liked the article?
Help us be even more cool!