ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський підписав указ про створення президентського Університету інформаційної та кібербезпеки

31.05.2021, 12:27
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення президентського Університету інформаційної та кібербезпеки. 

Про це він заявив 31 травня під час виступу на всеукраїнському форумі “Україна 30. Освіта і наука”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“В Україні буде створено президентський університет – це заклад вищої освіти, який готуватиме людей майбутнього, збере найкращих викладачів і навчатиме фахівців, котрі зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави, для викликів майбутнього. Він готуватиме фахівців з кібербезпеки, фахівців штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних і біотехнологій", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що “студенти навчатимуться безкоштовно, а потім реалізовуватимуться і працюватимуть в Україні для захисту держави”.

За словами міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, в Україні починають формуватися професії, які створять нову хвилю інновацій.

“Ми формуємо професії та спеціальності майбутнього, які створюють шосту хвилю технологічного устрою. Цей процес формується на засадах сучасного наукового простору та практики”, – сказав він.

В основу президентського університету буде закладений стандарт "3П: персоналії, професія, прогрес" або мотиваційне лідерство, психологічний розвиток, комунікації, тімлідерство, побудова виробничих процесів, аналітика, розроблення досліджень і ризиків.

Як повідомляється, учні зможуть отримати наукові ступені бакалавра, магістра і доктора філософії.

“Буде великий кастинг і студентів, і викладачів”, – наголосив Шкарлет.

Він додав, що до участі в програмі навчання буде запрошено іноземних експертів.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня Президент України Володимир Зеленський анонсував відкриття університету, де готуватимуть фахівців з боротьби та протидії кіберзагрозам.

Liked the article?
Help us be even more cool!