ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський анонсував відкриття університету, в якому навчатимуть кібербезпеки

11.05.2021, 12:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що незабаром у країні відкриють університет, де готуватимуть фахівців з боротьби та протидії кіберзагрозам.

Про це він сказав журналістам 11 травня після виступу на Всеукраїнському форумі “Україна 30”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми відкриватимемо новий потужний університет, презентація його практично готова. Університет, у якому будуть саме такі професії, пов'язані з кібербезпекою країни, людей. Кібербезпека – один з головних факультетів цього університету... Ми відбиратимемо найкращих дітей, даватимемо дуже високі стипендії... там будуть побудовані сучасні лабораторії, кіберцентри, біохімічні центри…” – сказав Зеленський.

Він зазначив, що також в університеті буде потужний добір викладачів, насамперед українців, проте будуть залучені й іноземні фахівці, які отримуватимуть високу заробітну плату.

Всеукраїнський форум “Україна 30. Безпека країни” стартував 11 травня та присвячений обговоренню стратегії захисту і оборони держави, повідомляє Укрінформ.

Теми обговорень форуму: як держава дбає про безпеку сьогодні та якою вона буде за кілька років, якими є і повинні стати українська армія, Національна гвардія, Служба безпеки, Національна поліція, Державна прикордонна служба; що зроблено у сфері інформаційної безпеки, розвитку оборонно-промислового комплексу; які реформи Україна проводитиме та до яких кроків вдаватиметься заради членства в НАТО.

Liked the article?
Help us be even more cool!