ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський дорікнув "Новому времени" через власника – громадянина Чехії

10.10.2019, 14:01
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський дорікнув "Новому времени" в тому, що генеральним директором інвестиційної компанії Dragon Capital, що володіє виданням, є громадянин Чехії Томаш Фіала.

Зеленський вибухнув критикою на адресу медіа під час пресмарафону 10 жовтня після того, як журналіст НВ Іван Верстюк поставив йому запитання про майбутнє системи фізичних осіб – підприємців в Україні, повідомляє НВ.

“Я давно хотів запитати: а звідки гроші у вашої компанії – НВ? Західні? Фіала? Він громадянин України?” – запитав Президент журналіста і у відповідь на те, що Томаш Фіала є громадянином Чехії, продовжив: “Я маю на увазі, що українські засоби масової інформації фінансуються іноземним компаніями. Я правильно зараз розумію?”

Після цього Верстюк пояснив Зеленському, що Dragon Capital є українською компанією, а всі бізнес-активи інвестора Томаша Фіали перебувають на території України. Тоді Зеленський дорікнув гендиректору компанії в тому, що відповідні активи в минулому нібито належали оточенню президента-втікача Віктора Януковича.

“Ви маєте на увазі всі ті активи, після того як пан Янукович втік, які купувала компанія Dragon Capital? <...> До цього тут Янукович? Ну, це окремі історії, це таке, да… До чого? Да… Я до чого: по-перше, я завжди говорив про засоби масової інформації, що вони повинні бути незалежними і українськими. <...> Чи ви не думаєте, що засоби масової інформації і їхня незалежність, які повинні бути всі проукраїнськими, що там кінцевими бенефіціарами повинні бути громадяни України? Можуть бути іноземці: приїжджайте, наприклад, міняйте паспорт свій, здавайте паспорт (подвійного громадянства немає), і тоді ви захищаєте інтереси України, особливо в питанні інформаційної незалежності”, – сказав Зеленський.

У відповідь на цю фразу Президента журналіст НВ Іван Верстюк відповів: “Мені здається, краще хай медіа володіють громадяни ЄС, ніж корумповані олігархи”.

Видавничий дім "Медіа-ДК" об'єднує щотижневий журнал "НВ" і новинний сайт NV.ua, які почали роботу у 2014 році. Новим етапом розвитку медіадому став запуск у березні 2018 року Радіо НВ, яке веде мовлення в 40 містах України.

Інвестором видавничого дому Медіа-ДК є інвестиційна компанія Dragon Capital, генеральний директор якої – незалежний чеський інвестор Томаш Фіала.

Як повідомляв ІМІ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що кінцевими бенефіціарами українських засобів масової інформації мають бути громадяни України.

Liked the article?
Help us be even more cool!