ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ перевіряє причетність одного з помічників нардепа до вибуху біля “Еспресо”

11.12.2017, 11:30
Фото - "Еспресо"

Печерський районний суд Києва надав слідчим Головного управління СБУ доступ до зафіксованих телефонних перемовин одного із позаштатних помічників-консультантів народного депутата Ігоря Мосійчука. Особа перевіряється слідством на можливу причетність до вибуху біля офісу каналу “Еспресо” 25 жовтня поточного року. Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду Києва, повідомляє “Детектор медіа”.

У матеріалах суду вибух кваліфікується як терористичний акт, здійснений “невстановленими особами з метою порушення громадської безпеки та залякування населення”.

“Згідно наявних у слідства даних, щодо близького оточення потерпілого (Ігоря Мосійчука - ред.), що можуть бути причетні до вчинення вказаного злочину осіб, зокрема з числа позаштатних помічників-консультантів, а саме особа, яка в своїй повсякденній діяльності користується номером телефону, що відноситься до мережі оператора мобільного зв'язку ПрАТ “Київстар”.

З метою повного, всебічного та неупередженого здійснення досудового розслідування, встановлення осіб, які можуть бути причетні до вчинення вказаного злочину, у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ПрАТ “Київстар”, - зазначено у матеріалах суду.

За рішенням Печерського районного суду Києва слідство отримало тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ПрАТ “Київстар”.

Як повідомляв ІМІ, 25 жовтня у Києві біля будівлі телеканалу “Еспресо” стався вибух, у результаті якого поранення отримали народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

У результаті вибуху загинуло двоє осіб – особистий охоронець нардепа, 31-річний старший сержант поліції Руслан Кушнір та колишній працівник МВС 36-річний Михайло Мормиль, який проходив повз на момент вибуху.

За фактом вибуху у Києві біля телеканалу “Еспресо” відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (теракт).

Прокуратура Києва розглядає однією з версій теракту біля будівлі телеканалу “Еспресо” замах на журналістів редакції.

Liked the article?
Help us be even more cool!