ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманих за сприяння "Новороссия ТВ" виключили з громадської ради Мінінформполітики (оновлено)

30.11.2015, 15:45

Затриманих за сприяння сепаратистському телеканалу "Новороссия ТВ" Дмитра Василця і Євгена Тімоніна виключили зі складу громадської ради при Міністерстві інформаційної політики. Таке рішення було ухвалено 27 листопада на засіданні громадської ради. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

За інформацією ТСН, громадська рада зібралася на засідання, аби зрозуміти, як до їхніх лав могли потрапити Василець та Тімонін. Голова ради заявила, що кожен з її членів подавав документи для вступу ініціативній групі, яку очолював сам міністр інформаційної політики Юрій Стець. “Члени ради запідозрили, що ці документи просто ніхто не перевіряв, як і самих кандидатів. І обурювалися, що це є абсурдом, якщо мова йде про відомство, яке відповідає за інформаційну безпеку”, - повідомляє ТСН.

Проте, зауважує ТСН, захищати міністерство взявся заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко. “Він наголосив, що Мінінформполітики не могло і не хотіло втручатися в діяльність громадської ради. І заявив, що готовий відповісти на будь-які питання журналістів. Але коли ТСН намагалася поставити запитання вже у коридорі – Біденко попросив зачекати і зник. За 10 хвилин вийшов радник міністра Дмитро Воюта з повідомленням, що Біденка викликали у Кабмін. "Там щось позачергове", - сказав він о сьомій вечора”, - повідомляє телевізійна служба новин.

Загалом, вдалося з’ясувати ТСН, до громадської ради при Мінінформполітики входить шестеро членів прокремлівської медіалюстрації – Дмитро Василець, Євген Тімонін, Павло Тисевич, Катерина Василець (сестра Дмитра Васильця), Євгеній Клюєв та Дмитро Тодоров.

За даними ТСН, вони представляють профспілки, які зареєстровані за однією адресою, на одному поверсі у Чернігові. “Сестра Васильця Катерина в медіалюстрації представляє профспілку танцюристів і хореографів, а ще, щоб ви розуміли, путінські премії українським журналістам вручають представники профспілок інвалідів, спортсменів-інструкторів, автомобільного транспорту та бухгалтерського обліку”, - йдеться у сюжеті ТСН.

Як повідомила MediaSapiens голова Громадської ради МІП Ольга Скрипник, 27 листопада Громадська рада прийняла рішення про припинення членства Дмитра Васильця і Євгена Тимоніна. Наразі не йдеться про їх виключення з Громадської ради. За її словами, існує презумпція невинуватості, і ці особи не можуть бути виключені, поки їх провина не буде доведена судом і судові рішення не набудуть чинності.

Також вона повідомила, що представниця Всеукраїнської професійної спілки працівників сфери культури та туризму Катерина Василець вже виключена зі складу Громадської ради за порушення положення про ГР: не була присутня на засіданнях три рази і більше, тобто не брала участі у роботі Ради.  

Щодо інших згаданих у розслідуванні осіб Скрипник повідомила, що питання про їх членство може бути розглянуте на наступних засіданнях Громадської ради. “Як голова Ради я виконую організаційні функції. Якщо на наступних засіданнях члени Громадської ради повідомлять про порушення названими особами положень або про невідповідність їх діяльності завданням Громадської ради, може постати питання про їх виключення”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 24 листопада у Києві співробітники СБУ почали слідчі дії щодо осіб, які підозрюються у технічному сприянні трансляції телеканалу терористів “Новороссия ТВ” через мережу Інтернет.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації), відбулися обшуки у приміщеннях, які використовувались зловмисниками.

ТСН випустив сюжет, у якому повідомив, що затримані за сприяння сепаратистському телеканалу "Новороссия ТВ" кияни Дмитро Василець і Євген Тімонін входять до громадської ради при Міністерстві інформаційної політики України. Вони не визнають своєї провини, хоч і не приховують відверто антиукраїнських поглядів.

Міністр Юрій Стець сказав журналістам “1+1”, що хоч і особисто затверджував склад громадської ради Міністерства інформації, але хто туди прийшов – не перевіряв.

Як йдеться у сюжеті ТСН, свій інформаційних ресурс для поширення сепаратистських ідей затримані створили ще весною 2014 року. Згодом з іншими однодумцями організували проект "Медіалюстрація", який критикує українські ЗМІ за патріотизм і роздає антипремії "Геббельс ТБ".

25 листопада підозрюваним у сприянні діяльності телеканалу терористів “Новороссия ТВ” суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!