ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Виконавцем "вбивства" Бабченка виявився волонтер та учасник АТО

01.06.2018, 10:15
Фото - Фейсбук Олексія Цимбалюка

Виконавцем “вбивства” Аркадія Бабченка виявився волонтер та учасник АТО Олексій Цимбалюк. Про це 31 травня повідомив сам Олексій Цимбалюк у соцмережі, пізніше СБУ та прокуратура підтвердили його заяву ЗМІ, повідомляє “Детектор медіа”.

Волонтер медичного батальйону “Госпітальєри” добровольчого українського корпусу “Правий сектор” Олексій Цимбалюк оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці інформацію про те, що саме його найняли задля виконання вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

“Після оприлюднення запису отримання мною авансу за вбивство людини без зміни мого голосу шифруватися сенсу не бачу", - написав він та додав, що із початку співпрацював зі слідчими служби безпеки України. “Прекрасно, що в службі працюють талановиті молоді опера, до яких спокійно йдеш з інформацією про замовлення на вбивство. Звертаєшся і не боїшся, що тебе зіллють тим же замовникам за $$$$”, - йдеться в пості Цимбалюка.

Він також зазначив, що зараз не може розголошувати якісь подробиці спецоперації, тому що знаходиться під підпискою про нерозголошення.

Попри те, що прес-секретар СБУ Олена Гітлянська назвала Цимбалюка у коментарі Громадському “хворою людиною”, а новини про його участь у “вбивстві” Бабченка – “фейком”, під час засідання Шевченківського суду Києва, де розглядали обрання запобіжного заходу організатору замаху на вбивство, прокурор Руслан Кравченко підтвердив, що виконавцем замаху був саме Олексій Цимбалюк. Про це повідомила “Українська правда”.

Пізніше Гітлянська вибачилася перед громадськістю, що ввела її в оману. “Сьогодні помилково ввела в оману громадськість щодо ролі Цимбалюка в спецоперації СБУ. Вибачаюсь, він дійсно є фігурантом справи. У запарці невірно трактувала відповідь колеги про те, що поки не варто озвучувати прізвище в інтересах слідства”, - написала Гітлянська в соцмережі. Таким чином, і СБУ підтвердило участь Цимбалюка в спецоперації. Раніше служба повідомляла, що “кілер” із початку операції співпрацював зі слідчими СБУ і зараз фігурує у справі як свідок.

Про Цимбалюка також відомо, що він був ієромонахом Української православної церкви Московського патріархату. Під час перебування в зоні бойових дій разом зі співробітниками Служби безпеки України в  мобільних групах, які протидіяли контрабандистам на Донбасі.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня Шевченківський районний суд Києва арештував на 60 діб затриманого Бориса Германа, якого в СБУ вважають організатором планованого убивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби.

Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

Liked the article?
Help us be even more cool!