ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засуджений РФ художник з Євпаторії Богдан Зіза припинив голодування

28.06.2023, 17:47
Фото – інстаграм Зізи
Фото – інстаграм Зізи

Художник з Євпаторії Богдан Зіза, якого російський суд засудив до 15 років колонії, заявив про припинення голодування, повідомляє проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії" з посиланням на спільноту порятунку Зізи в інстаграмі.

За 17 днів голодування Зіза втратив 10 кг та був ізольований в окрему камеру з жорсткішим спостереженням.

"Поки що зв'язок з Богданом ускладнений і ми не знаємо, в якому він стані", – йдеться в повідомленні.

"Слабкість бере своє, найбільше відчувається в руках і ногах. У голові паморочиться від будь-якого руху. З ліжка майже не встаю, на прогулянки виходжу дуже рідко. П‘ю лише воду з-під крана, очищену фільтром. Останніми днями організм відштовхує її, п’ю через не хочу, бо треба. Сон преривистий, чомусь прокидаюся вночі, проте вдень намагаюсь не спати, бо проживати перебування в одиночній камері без можливості на щось відволіктись відчутно важче вночі", – писав Зіза у своєму останньому листі.

10 червня сестра політв'язня повідомила Крим.Реалії, що Богдан Зіза оголосив голодування.

Як повідомляв ІМІ, на початку червня 2023 року російський військовий суд у Ростові-на-Дону засудив кримського художника Богдана Зізу, який минулого року облив синьо-жовтою фарбою двері окупаційної міської адміністрації Євпаторії, до 15 років ув'язнення.

15 червня 2023 року сестра Богдана Олександра Баркова повідомила, що її брата після оголошення голодування помістили до карцеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!