ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ художника з Євпаторії Богдана Зізу після оголошення голодування помістили в карцер – сестра

15.06.2023, 17:36
Фото – Instagram Богдана Зізи
Фото – Instagram Богдана Зізи

Ув’язненого окупантами художника з Євпаторії Богдана Зізу після оголошення голодування в Росії помістили до карцеру.

Про це в етері програми "Звільніть наших рідних" на Громадському радіо розповіла сестра Богдана Олександра Баркова.

За її словами, у своєму останньому слові перед вироком Богдан оголосив про початок голодування. Наразі вже шостий день, як він голодує.

"Його мета – це звільнення всіх політв’язнів і позбавлення його незаконно набутого громадянства РФ після 2014 року, але першочергово це обмін політв’язнів. Він розуміє, що ця мета недосяжна, але він хоче голодуванням привернути увагу до цієї теми", – каже сестра художника.

Вона зачитала листа від Зізи, який отримала на п'ятий день його голодування:

"Він вказує, що має слабкість, та почуває себе добре, бо готувався до цього вчинку довгий час. Він починав менше їсти ще задовго до того, як озвучив свої наміри про голодування, але зараз має слабкість і запаморочення".

Він пише:

"Я цілком розумію, що вимоги мої недосяжні тут і зараз, але моя мета не в тому. Головне – привернути увагу до проблеми політв’язнів. Мені складно просто сидіти й чекати, що вирішиться саме, що це зробить хтось за мене, за нас. Хочеться щось зробити, я намагаюсь як можу. Я не знаю, як далеко зайду, але не зупинюся, поки мене не почують ті, хто уповноважений займатися нашим питанням, хто може допомогти. Тоді я точно розумітиму, що зробив усе що міг".

Вона додала, Богдан продовжує боротися за всіх політв’язнів:

"Він з багатьма мав зв’язок у СІЗО в Сімферополі, а потім у Ростові. Бачив багато страшних ситуацій, страшних катувань. Наразі його перемістили через голодування в одиночну камеру. Наскільки я знаю, то це карцер. Жахливі умови, там немає нічого. Це просто камера, в якій ти стоїш, не можна навіть лягти".

Як повідомляв ІМІ, на початку червня 2023 року російський військовий суд у Ростові-на-Дону засудив кримського художника Богдана Зізу, який минулого року облив синьо-жовтою фарбою двері окупаційної міської адміністрації Євпаторії, до 15 років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!