ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Художника з Криму, який облив синьо-жовтою фарбою окупаційну адміністрацію, засудили до 15 років

06.06.2023, 17:44
Фото – інстаграм Зізи
Фото – інстаграм Зізи

Кримського художника Богдана Зізу, який минулого року облив синьо-жовтою фарбою двері окупаційної міської адміністрації Євпаторії, засудили до 15 років ув'язнення, повідомляє видання “Ґрати”.

Російський військовий суд у Ростові-на-Дону засудив художника до 15 років ув'язнення в колонії загального режиму. Перші чотири роки він має провести у в'язниці.

Вночі 16 травня 2022 року Зіза облив фарбою кольорів прапора України та спробував підпалити двері окупаційної адміністрації Євпаторії, протестуючи проти війни. Його затримали наступного дня.

Художнику закинули скоєння теракту, загрозу скоєння теракту та заклики до тероризму за відеозвернення, яке він записав одночасно з акцією.

Фото – телеграм-канал "Крымский ветер"

Зіза визнавав, що провів антивоєнну акцію, але наполягав, що вона нікому не зашкодила. Прокурор просив для художника 18 років ув'язнення.

В останньому слові Зіза знову говорив про необхідність виступати проти війни та небезпеку мовчання. Після цього він оголосив голодування з 10 червня, вимагаючи позбавити його російського громадянства та звільнити з російських в'язниць усіх українських політв'язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!