ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засудженого в Білорусі українського журналіста Шаройка перевели до колонії

23.01.2019, 10:03
Фото -currenttime.tv

Українського журналіста Павла Шаройка перевели з СІЗО КДБ до Бобруйської виправної колонії №2. Про це TUT.BY повідомив посол України в Білорусі Ігор Кизима.

Переведення відбулося до Нового року. У колонії його вже відвідувала дружина. 23 січня Шаройка планує відвідати український консул.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада 2017 року голова ПАТ “НСТУ” Зураб Аласанія повідомив про затримання власкора “UA: Українське радіо” в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка, якому висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Дружина Павла Шаройка повідомила, що журналіста затримали вдома у Мінську ще 25 жовтня 2017 року. Напередодні затримання у його квартирі був обшук.

20 листопада 2017 року офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин заявив, що Павло Шаройко зізнався, що є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям у званні полковника, а також створив агентурну мережу.

20 листопада 2017 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) спростувало інформацію КДБ Білорусі щодо причетності затриманого на території Білорусі українського журналіста Павла Шаройка.

20 листопада 2017 року Білоруський державний телеканал продемонстрував фрагмент відео нібито допиту затриманого в Мінську Павла Шаройка.

21 листопада 2017 року Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила, що не співпрацює зі спецслужбами.

У травні 2018 року Павла Шаройка засудили в Білорусі до восьми років ув’язнення за шпигунство, суд відбувався непублічно. Арештували його 25 жовтня 2017 року. Тоді ж із Білорусі було вислано українського дипломата.

Раніше в Україні затримали білоруського громадянина Юрія Політику, якого звинуватили у шпигунстві на користь іноземної держави. Суд над Політикою відбувається в Чернігові. Спостерігачі припускають, що можливий обмін Політики на Шаройка.

5 жовтня 2018 року голова Комітету державної безпеки Білорусі Валерій Вакульчик повідомив про неможливість обміну Шаройка на білоруса Юрія Політика, але у Білорусі розглядається питання помилування Шаройка.

Liked the article?
Help us be even more cool!