ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білорусь відмовилася обмінювати Шаройка, але розглядає його помилування

05.10.2018, 11:12
Фото - Фейсбук Павла Шаройка

У Білорусі розглядається питання помилування засудженого українського журналіста Павла Шаройка. Про це журналістам 5 жовтня повідомив голова Комітету державної безпеки Білорусі Валерій Вакульчик, повідомляє Радіо Свобода

При цьому Вакульчик заявив про неможливість обміну Шаройка на білоруса Юрія Політику, якого в Україні судять за шпигунство на користь іноземної держави.

“Ми такий варіант не розглядаємо, тому що ми не вважаємо Політику шпигуном. Але тепер документи на Шаройка передані до комісії з помилування при президентові. Залежно від її рішення розвиватимуться подальші події”, – заявив керівник спецслужби.

Очікуваного терміну такого рішення Вакульчик не назвав.

Журналіста Українського радіо Павла Шаройка в Білорусі цього року засудили до восьми років ув’язнення за шпигунство, суд відбувався непублічно. Арештували його 25 жовтня 2017 року. Тоді ж із Білорусі було вислано українського дипломата.

Раніше в Україні затримали білоруського громадянина Юрія Політику, якого звинуватили у шпигунстві на користь іноземної держави. Суд над Політикою відбувається в Чернігові. Спостерігачі припускають, що можливий обмін Політики на Шаройка.

Liked the article?
Help us be even more cool!